(ex)Cattery Chaska

 

 

Deze cattery is al meer dan 2 jaar gestopt; er wordt niet meer gefokt; dit was fysiek en financieel niet langer mogelijk...
de site blijft voorlopig in de lucht, zodat mensen die een kitten van de cattery hebben nog toegang hebben tot de geschiedenis

Deze site wordt opnieuw gebouwd; op de pagina's die nog niet klaar zijn krijgt u een link naar de betreffende pagina op de oude site; u kunt dan met uw browser met het pijltje terugkeren naar deze site.

 

 

Chaska is de naam van een Inca-godin, morgenster, en wordt nog steeds veel gebruikt daar voor meisjes; zoiets als "Estrella" in Spanje.

 

Chaska is de liefdesgodin (planeet Venus).

Champion Lillifee von Tali (bruine Burmees); foto: GS-Fotografie

de katten zijn altijd gezellig bij mij...samen bankhangen, hier samen voor de pc...

Welkom

Chaska is een kleine, serieuze cattery bij Delft (Zuid-Holland). Katten zijn van kleins af aan mijn lievelingsdieren geweest en ik heb altijd ontzettend lieve katten gehad.
Behalve dat ze me door moeilijke perioden in mijn leven heen helpen, vind ik het boeiende aan katten dat ze zich niet laten 'africhten', zoals honden. Maar toch kun je met je kat heel goed communiceren en tot een gezellig samenleven komen.

Het levendige, aanhankelijke karakter van Oosterse katten betekent een weldadige verrijking van je leven!

Hun intelligentie maakt hen interessant en plaatst hun 'personeel' soms voor uitdagingen...

Lillifee (links) en Doppie Do Do

Chaska is een Felikat-cattery, bestaat sinds 2002 en is aangesloten bij de Burmezenrasclub "Club 27" en de rasclub "Siamees en Oosters Korthaar" (SIOK) van Felikat. Tevens ben ik lid van enkele Facebook-kattenlijsten om als fokker zoveel mogelijk te kunnen leren van ervaringen van anderen en mijn ervaringen beschikbaar te stellen.

Ik ben secretaris van de Rasclub voor Burmezen en Burmilla's "Club 27" binnen moedervereniging Felikat en ik maak daar het kwartaaltijdschrift.
 
Van 2002 tot 2013 heb ik zowel Burmezen als Oosters Kortharen en Siamezen gefokt. Er waren gemiddeld 2 nesten per jaar; heel kleinschalig dus. Omdat het me met het klimmen der jaren toch te veel werd, heb ik eind 2012 besloten te stoppen met het fokken van Oosters Kortharen en Siamezen. Sinds 2013 fok ik dus alleen nog Burmezen en heb 1 fokpoes: Ch. Lillifee von Tali. Ik heb uit de laatste nesten van die rassen- want ik  blijf hun karakter en uiterlijk geweldig vinden! -  een Oosters Korthaar en  een Siamees aangehouden als castraat en show nog wat met hen. Verder heb ik Int.Ch. Doppie Do Do, een bruine zelf gefokte Burmees, als castraat aangehouden. Zij is de oudste kat in huis nu.

Ik probeer met elk nest een verbetering ten opzichte van de moeder te bereiken. Bij de keuze van de dekkaters wordt in de eerste plaats gelet op de gezondheid, in de tweede plaats op het karakter en in de derde plaats op het uiterlijk (rasstandaard) en pas als dat allemaal 'oké' is, mogen ze hun gang gaan...
 
Wanneer u belangstelling heeft voor een kitten, kunt u via e-mail of telefonisch contact opnemen. Wanneer u de nieuwe eigenaar wordt van een Chaska-kitten, zijn gevraagde en ongevraagde adviezen - indien welkom - inbegrepen. Er is mij er veel aan gelegen dat Chaska-kinderen een heerlijk leven hebben!