Cattery Chaska
Cattery-assistenten
Cattery Chaska is van mij en ik bepaal het beleid, maar ik heb wel een aantal belangrijke assistenten:
Op shows en bij bevallingen en het 'groottrekken' van nesten, assisteert Izaak Florijn:
Hierboven figureert hij als vampier op de wereldshow in Maastricht; oktober 2006.
Izaak met Mirabel op het 'bijzettafeltje'...
Izaak is dol op de katten en zij op hem; daarom staan ze hem ook toe om te helpen bij de bevalling en de opvoeding (alleen aan 'pappen' heeft hij een hekel).
Lucinda Bertels, dierenartsassistente in opleiding. Zij had nog wat praktijkervaring nodig voor haar studie en ik kon wat extra hulp best gebruiken. Zij heeft meegeholpen bij de geboorte van het 2e nest van Doppie Do Do. Op 14 januari 2006 benaderde zij mij tijdens een show; op 24 januari kwam zij kennismaken met de katten. Ze kon toen al goed voelen dat Doppie zwanger was. Ruim 2 weken voor de uitgerekende datum kwam ze weer en toen hebben we de werpkooien geïnstalleerd en alles klaargezet. Toen de bevalling van Doppie zich aankondigen, heb ik haar mobiel gebeld en ze kwam meteen. Ze heeft goed geassisteerd bij de bevalling en alle kittens professioneel gecontroleerd.
Dan zijn er ook nog de nodige vriendinnen, die komen helpen bij het spenen en socialiseren van de kittens.
Ook mensen die ooit eens een kitten bij me gekocht hebben, mogen hiervoor altijd langs komen. Dan zien ze een nest van hun ras eerder dan vaak gebeurde toen hun eigen kitten opgroeide. En voor de huidige kittens is het goed om zoveel mogelijk verschillende lieve mensen te leren kennen.
Elly, heeft 2 Chaska-OSH-kittens en kwam daarna nog enkele keren spelen met nestjes (ook Burmeesjes)
evenals Marenne en Rob...
Ik weet wel zeker dat ik het zonder al deze hulp echt niet zou redden, dus hierbij: bedankt!!!
Overigens, voor alle duidelijkheid: alle hulp die ik krijg is op vrijwillige basis; ik heb dus geen mensen in dienst
Een cattery is een hobby, waar geld bij moet; geen bedrijf waar geld verdiend wordt...
Tenslotte wil ik ook alle adviezen en hulp die ik krijg en heb gekregen van ervaren fokkers, hier niet onvermeld laten. Toen Amor haar 1e nest kreeg en ik het echt niet redde met de voeding van 9 premature kittens, hebben Anke Reefs, die mij nog niet eens persoonlijk kende, en Anneke Sepers, die alleen een Pers aan een vriendin verkocht had, zich aangeboden om een aantal kittens bij een zogende poes van hen te leggen. Daarmee hebben ze risico's genomen voor hun eigen cattery en zich een hoop zorgen en verdriet op de hals gehaald...
Je hoort vaak erg negatieve verhalen over de catfancy, maar dit gebeurt dus ook!
Van Tineke, Yvonne, Laura, Ingrid en de mensen op de Burmezenlijst heb ik veel geleerd en ik ben blij dat zij hun ervaring ter beschikking wilden stellen.
De fijne kneepjes van het fokken leer je niet uit een boekje en een gemiddelde dierenarts heeft er ook niet voldoende ervaring mee. Fokkers zijn een minderheid; slechts 5% van de aanwezige katten in ons land en dus van zijn patiëntenbestand. Gelukkig heb ik de laatste jaren een goede dierenarts met ook veel fokkers in zijn praktijk.
Op mijn beurt wil ik mijn kennis en ervaring graag overdragen aan anderen.
Eigenlijk kun je als je een cattery hebt, niet op vakantie. Tot een paar jaar geleden deed ik dat wel en dan paste een goede vriend, inmiddels overleden,
Hans Koolschijn, die ook in Delft woonde, op en zorgde heel lief voor het gespuis in huis.
Karin Wiegman, die een paar straten verder woont, gaf dan de poezen altijd de pil eens per week.
Zij zet zich in voor de zwerfkatten in de omgeving:
De laatste jaren ga ik niet meer met vakantie; deels om financiële redenen, deels omdat ik dan meestal een nest heb.
Karin heeft ook weleens samen met Izaak een show gedraaid, toen ik thuis een nest had dat ik steeds moest bijvoeden:
Ze wonnen nog een beker ook!
Talitha heeft al enkele malen hele leuke fotoos gemaakt van een Burmezennest; Gerda en Cock helpen bij het bepalen van geslacht en kleur van de Burmezen; Catherine bij de OHS/Siams; Yvonne en Anneke was/is de nachtelijke helpdesk tijdens bevallingen en er waren perioden dat ik Koos dagelijks mailde om advies...
Anjo en Minke (kittenkopers) pasten wel eens op als ik naar show ging en kittens had thuis! Ook buurvrouw Ingrid deed dit weleens en ik zorgde tijdens haar vakanties dan voor haar kater.
Meestal komen de eigenaars van de dekkater wel langs om naar de kittens te kijken, zodat ik een check heb op geslacht, kleur en welk poesje ik eventueel aanhoud.
...en ik ben vast nog wel iemand vergeten...