Cattery Chaska

ex-fokpoezen

IC Chaska's Doppie Do Do

 
 
 
 
Doppie Do Do is Internationaal Kampioen! Zij is eind maart 2010 gecastreerd, maar woont nog wel bij ons.

 

 

Dit is Doppie's mama: Mirabel, geboren op 1 december 2001, waarmee ik mijn cattery begon! Zij is lilac en heeeel lief! Doppie Do Do zat in haar 2e nest. Mirabel hield niet van showen toen ze volwassen was en heeft dus geen titels. Ze heeft een mooie vacht, zowel qua textuur als kleur en een gemiddeld postuur en koppie, voor een fokpoes; de oogkleur liep snel terug toen ze nestjes kreeg. Na 3 nestjes mocht ze met 1 kitten als gezelschap op pensioen bij een heel lief gezin, middenin de bossen. Ze vangt nu muizen buiten en is daar super gelukkig. Haar dochter Doppie Do Do lijkt in haar gedrag meer op haar vader Calisto, echt een heel mensgericht typje. Maar kleindochter Guapa lijkt in haar gedrag weer heel veel op omaatje Mirabelletje-spelletje. Heel erg leuk om zo een familielijn te kunnen volgen in mijn cattery...


Doppie's grootste hobby: showen!

Het zeer mensgerichte en sociale karakter van Doppie Do Do kwam goed van pas bij het showen. Haar eerste show was de Mundikat-show op 13 juni 2004. Al haar broertjes en zusjes kwamen daar ook, zodat ik ook het hele nest kon uitbrengen. En ze werden Beste Nest!

het hele nest op de keurtafel; de keurmeester was "very pleased"...

ze werden Beste Nest!

Ze is altijd dol op shows geweest - ze lag bij voorkeur op haar rug bovenop de kooi en liet zich dan door het publiek aaien; altijd een drukte van belang bij mijn kooi dus - en is met vlag en wimpel Internationaal Kampioen geworden. Maar toen ze een nest had gehad, was haar vruchtbaarheid een storende factor: ze werd op een show acuut krols door alle lekkere luchtjes...En dan werd ze nerveus en blaasde en gromde naar alles en iedereen, als ze haar kooi uit moest. Dit overkwam ons bij de Wereldshow, waar ze voor gekwalificeerd was...

We hebben haar daarna dus een paar jaar niet geshowd, maar in 2008 zijn we het weer eens gaan proberen. Ze mocht samen met Isadora in een kooi en het ging goed. Maar ze bracht het niet tot Groot Internationaal Kampioen; Isadora wel.

We zijn met Doppie ook naar de Fife-Wereldshow geweest toen die in 2006 in Maastricht gehouden werd. Voor deze tweedaagse show hebben we een bungalowtje gehuurd voor 3 dagen en ons op verzoek van de organisatie in Haloween-outfit gehuld...

Doppie op de wereldshow!

Doppie op haar laatste show...:


Doppie vond showen vooral zo leuk omdat daar altijd kinderen rondlopen die haar wilden aaien. Want Doppie is dol op kinderen! Hier een paar foto's van Doppie met Nigel (januari 2008):

30 juli 2011: Doppie blijft een enorme kindervriend!

 En dit is Doppie Do Do zelf! Hier soezend in de zon, heel tevreden...Ze heeft gelijk...: op je sloffen Internationaal Kampioen worden en ook nog twee flinke nesten kindjes groot hebben gebracht...!!
 


 
In deze middelste kolom volgen de babyfotoos van Doppie Do Do. Let erop: NIET Doppie Dodo, want dat is een uitgestorven diersoort:-)

Zoooo dik was Mirabel toen Doppie in haar buik zat!

zo kwam Doppie Do Do ter wereld! In de kooi waar tante Amor al lag met haar kindjes...

Het was een bijzonder kind, en dat was het. Ze hing graag te slapen om mama's voorpoot!

Vergis je niet: ook de eerste weken is het heel hard werken voor een kitten!

Mirabel lag altijd als een stralende diva bij haar kudde kindjes...ze genoot van de lieve kittiez en het gezellige samen liggen.

 Doppie Do Do zorgde er al snel voor dat ze in het middelpunt van de belangstelling stond...hier krijgt ze een kusje van 2 broertjes!:-)
 

Amor gaf Mirabel tijdens dit nest nog wat aanvullende praktijkopleiding omdat ze samen in 1 kooi lagen...zoals op tijd kontjes wassen!

ik hoefde geen kittens bij te voeren, maar wel Mirabel; die zorgde nooit zo goed voor zichzelf als ze zoogde..en ze at dan langzaam...

zeker de eerste weken zorgde Amor er voor, dat haar al veel grotere kindjes niet bij Mirabel dronken, zodat die het extra vette Colostrum, met allerlei afweerstoffen, allemaal binnen kregen. Amor legde namelijk uit dat ik met een opgerolde doek de nestkooi in 2 helften moest verdelen! Toen Amors kindjes daar overheen konden klimmen, kon het geen kwaad meer. Op dat idee zou ik zelf niet zo snel gekomen zijn.

Ach, Mirabel en Amor moederden zo gezellig samen...echt dikke vriendinnen!

Veertje: Ja nou hoor...iedereen is hier met kindjes bezig en ik heb niks! Wacht maar: ik pak een paar kleine knuffelbeestjes, en ga daarmee gewoon op bed liggen...

 De grootste caviakooi staat inmiddels niet meer naast het bed, maar in de huiskamer. Hier leer ik DDD hoe ze eruit kan klimmen...
DDD: echt waar mam, mag dat??

goh...het is wel een beetje hoog hoor...

Hier doet Bo, het zusje van DDD, haar eerste poepje!  Daar ben ik altijd blij mee, als je ziet dat de darmpjes goed werken...Havanna neef kijkt toe of het goed gaat en of ze het wel begraaft; ze voeden elkaar op!

De kittens worden gespeend, door ze met allerlei lekkers waar ze aan toe zijn, te verleiden. De moeders geven het voorbeeld en schranzen erop los.

DDD aan de pap!


Bo: je hebt gelijk, DDD, dat is jammie!!


als iedereen aan een slaapje toe is, is het nummertjes trekken in de kooi...

Goed voor de socialisatie: er komt weer eens een Koninklijke begrafenisstoet langs, met muziekkorps en al! Paardenhoeven...veel mensen op straat...

DDD: Tsjeee...wel een beetje herrie joh..

Ik heb met deze nesten een experimentje gedaan: telkens als ik, een aantal malen per etmaal, met zo'n 'blad-gemengd' binnen kwam, zong ik een eenvoudig liedje. En ja hoor: na een week leek ik wel de rattenvanger van Hamelen!! Uit alle hoeken kwamen bij het horen van het liedje kittens aanhollen en liepen achter me aan naar de huiskamer, waar het eten geserveerd werd:-)))


DDD: is het alweer etenstijd??

DDD: kampioen-broekenklimmer! Sliep al heel jong uuurenlang op schoot...

Mag ik wel op de bank? mag ik dan ook die staart pakken?

staatsieportretje...wat je al niet kunt bereiken met een kussentje van Xenos;-)

DDD: hihihi, ik leef er goed van, hier in het land van de gebraden haantjes! Bij mijn buikje barst mijn vel bijna...

Jaaaaah!! Weer etenstijd!!!! 

Joh, ik kan al hartstikke goed klimmen!!

lekker met een stelletje in de schommelstoel...

Talitha kwam ook fotoos maken!

Hier DDD (links) met haar broertje Rebel

En hier is mijn rakkertje dan! Ze mocht blijven, omdat ze, al voordat ze goed kon lopen, enthousiast begon omhoog te klimmen in elke broekspijn die ze tegen kwam! En ik viel voor dat karakter:-)) Doppie Do Do wilde meteen met iedereen knuffelen; ze had het liefst elke dag 10 mensen op bezoek! Ze kwam er gewoon keihard aanrennen, als ik voor iemand de deur open deed:-))

even tukje doen bij de zoutlamp...blijkbaar maken die ionen toch echt rustig!

geinig ben ik he?!

Dit is spannend hoor: het is een schoorsteenmantel en je moet er via de kachelkooi op springen en dan kun je er bij Ralfje weer af...


En wie klimt daar op mijn schouder terwijl ik aan het werk ben? DDD natuurlijk!

En wie ligt er altijd bij als ik tv lig te kijken? DDD natuurlijk!!

DDD voor het eerst gekeurd. Ik begin met de shows in de linkerkolom bovenaan.

Vlak nadat het nest was uitgevlogen, was er een show waarop ik hen, met medewerking van alle kopers, kon uitbrengen als nest. Ze werden Beste Nest!!

en ik liet een groepsfoto van hen maken door Renate Leijen (de echte foto is minder donker, dit komt door het scannen)

 De papa van Doppie Do Do: Groot Internationaal Kampioen Calisto van d'Ekster, met zijn eigenaresse Dien de Kok, een van de Burmezenfoksters van het eerste uur en aan de wieg gestaan van Neocat, een grote kattenvereniging, afsplitsing van Felikat.

Hier zijn wat fotoos van Doppie met de vader van haar 2e nest:

Dat ziet er toch heel romantisch uit, niet?! En beneden, in de huiskamer, kon op de camera gevolgd worden hoe er ook gedekt werd!

Helaas stopte met Doppie mijn 'lijn' Burmezen weer. Terwijl gewerkt werd aan een 3e nest (uit de vorige nesten was steeds een dochter aangehouden, maar deze bleken later niet geschikt voor de fok), kreeg zij baarmoederontsteking. Daarna lukte het niet meer om zwanger te worden. Doppie Do Do is in maart 2010 gecastreerd en de baarmoeder is opgestuurd en in Utrecht onderzocht. Er bleken nog diverse ontstekingshaarden in te zitten. Dit komt vaak voor als een baarmoederontsteking behandeld wordt met een antibioticumkuur; het medicijn kan dan niet overal goed bij komen...

Doppie Do Do heeft in een telepathisch contact aangegeven dat zij wel graag hier wil blijven wonen, want ze is erg aan mij gehecht. Dat is wederzijds; ik had al binnen een maand na haar geboorte een zwak voor Doppie... Ze heeft, eenmaal gecastreerd, heel goed meegeholpen kittens van vriendinpoes Laafje (Oosters Korthaar)op te voeden en de moeder daarbij te begeleiden. We hopen nog lang van elkaar te mogen genieten...

Ik heb er een paar jaar op moeten wachten, maar uiteindelijk kwam er weer een leuk nieuw Burmees fokpoesje op mijn pad: Lillifee von Tali, uit Duitsland!

even een paar leuke foto's van Doppie; feb 2011

hieronder enkele foto's van 2012:

 
 
 

Doppie Do Do heeft

bezoekers gehad