Cattery Chaska

Laatste nest

Nest W

geboren op 12 oktober 2013

 
en


Lilifee von Tali

12-4464 BUR n

De bevalling begon ongeveer om 2 uur en duurde de rest van de middag. Het was een hele zware bevalling. Twee kittens overleefden het niet en een derde kitten bleek vocht in de longen te hebben gekregen en overleed enkele dagen later. Lillifee is nu een hele goede moeder voor haar twee overgebleven kindjes; 1 lilac katertje en 1 bruin poesje. Na 3,5 week is het katertje helaas na een zeer kort ziekbed overleden.


Sirimin Villars

(CH) FFH LO 77999 BUR b


Lilifee gaat er eens lekker voor liggen.

een kort pauze'tje,

want het is hard werken als moeder zijnde.


 
 
 
 

Mamma Lilifee zorgt goed voor de kleintjes.

Het mandje is onberispelijk schoon,

en er zijn nergens etensresten te vinden.

 

De twee kinderen drinken de hele dag melk en slapen.

Maar soms zie je ze zo heerlijk liggen genieten van een vol maagje en een schoon gewassen kontje...Kiss

 

Het hoogtepunt van de dag is het bezoek van ome Flip en tante Victoria. Oom Flip moest eerst wennen aan het kleine grut. Hij blies en gromde, dus we durfden hem er niet zonder toezicht bij te laten. Soms stak hij een poot naar een van hen uit. Maar sinds Lucky Lady nog maar alleen is, is Flip omgeslagen en hij wast nu haar kontje heel voorzichtig. Ze zoekt hem ook op en gaat bij hem liggen als hij op bezoek is. Ik leer je later voetballen met propjes, dat is heel stoer, belooft hij...

 


Hallo, hier ben ik. Ze hebben mij voorlopig Lucky Lady gedoopt...

als ik groot ben, krijg ik misschien een Spaanse naam, maar ze zijn aan de W, X Y en Z en met die letters hebben ze nog niets kunnen vinden...hihihi

 


Kijk eens, wat een lange tong ik heb. Hiermee kan ik heel goed proeven. En ik kan u verzekeren: de melk van mijn mammie smaakt voortreffelijk! Ik heb trouwens ook al uitgevonden hoe ik mijzelf en andere katten kan wassen met die handige tong!

moeder en kind praten met elkaar; zowel met geluiden als met blikken...

De kinders liggen er heerlijk content bij.

 
 

Lucky Lady is een pittig tantetje. Aanvankelijk moesten we haar bijstaan om voldoende melk te bemachtigen want haar broer was anderhalf keer zo zwaar. Maar nu doet ze het uitstekend en ze heeft heel veel belangstelling voor alles om zich heen; niet alleen melkje, maar ook mensen en tante Victoria en ome Flippemans.

 
 
 

Hier zie je al die onmiskenbare blik:

"wat zal ik vandaag eens gaan uitspoken?".

Ja, we zijn wel van een Oosters ras; we komen uit hetzelfde land als de Siamezen.

 
 
 Ik lig hier lekker te slapen.

 
 
 
 
 
 Lucky Lady is op haar eigen manier heel fotogeniek! Laughing


Het moedertje vindt het in ieder geval allemaal best ..

 
 
 

Zoals wij in de cattery met vreugde het nieuwe leven mochten ontvangen hebben wij ook bedroefd afscheid moeten nemen. 

Het prachtige lilac katertje is met 3,5 week plotseling overleden.

   

Meestal verplaatsen we met een week of 3 het nest, dat eerst op schragen naast mijn bed staat, naar de huiskamer, op de grond en we zetten daar een gedeelte af met plankjes; een soort box dus. We leren de kittens dan uit de kooi te klimmen en ze worden gespeend (leren zelf vast voer eten). En we leren ze de kattenbak te gebruiken. Omdat met 3,5 week het katertje ineens overleed, wilden we de verhuizing voor het poesje even uitstellen, maar dat ging niet. Lucky Lady had geen concurrentie meer aan de melkbar en was dus snel klaar met tanken...en dan wilde het dametje aandacht en de wereld verkennen. Moeder wilde het stil krijgen en zocht dus andere plekjes; ging met haar dochtertje de hort op. Daarom moesten we toch overschakelen naar de volgende fase. En nu is iedereen tevreden.

De Slideshow rechts geeft een korte impressie van de in deze weken gemaakte foto's.

You must install Adobe Flash to view this content.

Soms gebeurt het wel eens dat bij bijvoorbeeld de Firefox browser om vage redenen Youtube filmpjes zoals deze niet afspeelt. Dan moet de adobe flash player worden ge-deinstalleerd  en de player gedownload en opnieuw ge-installeerd worden. Dit is doorgaans voldoende remedie om het euvel te verhelpen.

( de cattery - assistent )

filmp links: Nadat Lucky Lady even wat sierlijke oefeningen met haar ledematen gedaan heeft, liggen de ukjes zich hier heerlijk te ontspannen, onder het toeziend oog van tante Victoria, die overigens ook een luie bui heeft.


Vandaag (7 november) is de verhuizing geweest van de slaapkamer naar de "bibliotheek" - een deel van de huiskamer met de laatste restanten van een leesrijk studieverleden - . Ook staat hier het aqua-terrarium met wat "overige bewoners" (hagedissen) en wat tijdelijke bewoners: de springwormen en tubifex die zij eten en de krekels die gegeten worden door de vuurbuikpadjes, die bij de hagedissen wonen.


Daar is nu met plankjes een ruimte van ongeveer 5 vierkante meter afgezet en ingericht met de werpkooi om te eten en slapen, zachte vetbedden en kussentjes en mandje en een kattenbak voor de moeder om les te geven en als Lucky Lady straks zelf vast voer gaat eten een heel klein laag kattenbakje voor haar om op de oefenen. Er zit nu weer een deksel op de kooi om de voedende moeder voldoende rust te geven en om de kooi die nu op de grond staat tochtvrij te houden. Er staat ook een tafeltje van 90 bij 90 en een stoel, zodat we bij hen kunnen zijn en toch iets kunnen uitvoeren...Verder staat overdag Classic FM zacht aan; dat maakt mens en dieren rustig...

You must install Adobe Flash to view this content.
You must install Adobe Flash to view this content.
 
 

Links: Filmpje.

Lucky Lady ligt prinsesheerlijk in haar mandje bij mama. Ze strekt haar pootjes en wentelt zich heerlijk rond. Ze twijfelt tussen: 1: mij omdraaien op mijn buik, een hele toer met een volle maag; 2: de rand van het slappe mandje over mij heen trekken als dekentje of 3: mama nadoen en mijn pootjes over de rand doen; kan ik er dan uit klimmen...?!

We zien ook haar grote broer nog even; hij is in diepe slaap.

een eerste foto van de bibliotheekHier links naast ziet u het eerste hapje tartaar van Lucky Lady!

You must install Adobe Flash to view this content.

Hierboven een filmpje van 10 november waarin onze kleine ster leuk  met haar mama ligt te spelen...nou ja, leuk..? Ze bijt op een gegeven moment ook hard in mama's poot! Maar Lillifee is dol op haar dochtertje en doet heel lief met haar...

 
  Het kitten, later Chaska's Walda de Lillifee genaamd, in de wandeling Ukkepukje-van-gelukje, is hier blijven wonen net als haar mama. Ze is dikke maatjes met oom Flip de Oosters Korthaar. Mama en Ukkepuk zijn gesteriliseerd, aangezien er niet meer gefokt gaat worden.