Start
Omhoog
Mirabel
Tiffany
Guapa
Ukkepuk
Amor
Hija
Laafje
Vlinder
Isadora
Lucia
Niña de Isadora
Estrella polar
Ofelia de Léona
Solana de Lucia
 
 
 
 
 
 

Chaska-vVUT-poezen: poezen in de vroege-VUT

 
 
Op de onderliggende pagina's (zie buttons links) kunt u de poezen zien die op dit moment niet meer in de cattery wonen.
Zij zijn de voorouders van de huidige poezen.
Eigenlijk zou het ideaal zijn, als zij ook nog allemaal hier zouden kunnen hebben blijven wonen.
Maar dat gaat eenvoudig niet, als je fokt.
Het huis zou overvol raken, met ruzies in de groep en ziektes als gevolg en ik zou ook niet iedereen voldoende aandacht kunnen geven.
Maar ik mis hen altijd erg en zoek met veel zorg een goed nieuw adres voor hen, zo mogelijk samen met een van hun kittens.
Mijn fokpoezen hoeven maar kort voor de cattery te 'werken' en gaan al jong naar hun nieuwe, definitieve eigenaars.
 
 
Het opnemen van een vVUT-poes is een goede optie als u wel een poes kunt onderhouden, wilt genieten van de schoonheid en het karakter van een raskat, maar niet het geld hebt om een kitten te kopen, of als u 1 kitten koopt maar verder nog geen katten heeft. Ook nemen sommige mensen, in hun leefsituatie, liever geen kitten(s) in huis; ze hebben onvoldoende tijd om hen op te voeden of zijn bang voor hun inrichting. Een vVUT-poes is niet gratis, maar wel goedkoper dan een kitten. U betaalt in elk geval de sterilisatiekosten en afhankelijk van de leeftijd en conditie van het dier, overnamekosten; mijn dieren gaan jong weg. Als een vVUT-poes zonder kitten in een huishouden komt waar al een kat aanwezig is, is er een proeftijd, behalve als ik een nest heb. Bij een kitten is dit niet nodig. Bij een vVUT-poes wordt u, net als bij een kitten, ook formeel de nieuwe eigenaar en volledig verantwoordelijk voor de poes in haar latere leven. Wel ben ik ten alle tijden beschikbaar voor raad/meedenken en help ik bij eventuele herplaatsing.