Start
Omhoog
Isadora is nu Groot Internationaal Kampioen!!! Haar certificaat staat hieronder op haar pagina.
 
 
 

Dit is Tiffany van Kimbah's Rumah, de moeder van Isadora. Zij is nu met pensioen. Haar vader was Sambuco, dat zie je wel aan haar.

 

Isadora lijkt in haar gedrag best veel op haar moeder. Ze is ook dol op apporteren met propjes (hier in de wandeling "proppen"  genoemd). Ik vind haar slimmer nog, dan Tiffany. Ze kan zelf ook heel goed spelen met een propje en maakt het proppen voor mij ook spannend: dan gaat zij op haar beurt het propje een beetje verstoppen voor mij:-))Net als haar mama gedraagt ze zich thuis wat terughoudend, wil ze niet te veel geaaid worden en kijkt ze bij bezoek eerst de kat uit de boom. Als ze iemand dan aardig vindt, komt ze met een propje aan! Ze vindt het leuk om op het balkon te zitten en naar de straat te kijken wat er allemaal langs komt. Als de nacht haar te lang duurt, maakt ze me even tussendoor heel voorzichtig wakker om te proppen...

 
 

Isadora kan soms ontzettend tevreden glimlachen; het lijkt bijna grinniken...

 

Ze is een bijdehante tante! Zelfs het leven in een cattery vindt zij vaak een beetje saai; ze is dol op deelname aan kattenshows; daar zie je weer eens wat anders!

deze foto is gemaakt door Renate Leijen

Isadora en showen:

Isadora heeft haar showcarriëre afgesloten met het behalen van de titel Groot Internationaal Kampioen! Hieronder het certificaat: (o, Frontpage leest geen .doc in, dus ik moet eerst het formaat laten veranderen).

Omdat haar moeder Tiffany showen niet leuk vond, had ik verwacht dat Isadora er ook niets aan zou vinden. En dan hou ik ze natuurlijk thuis. Ik probeer het een paar keer, en begin expres al als ze kitten zijn. Thuis oefen ik soms wat met vasthouden zoals dat op een show moet. Maar dit werd niets met Isadora; ze wil ook niet te veel achter elkaar geaaid worden thuis en vastgehouden al helemaal niet!

Tot mijn stomme verbazing bleek zij showen echter heel leuk te vinden!

Ze is misschien slim genoeg om er iets van te snappen en geniet van de aandacht en werkt best mee..

Haar debuut was op de Mundikat Paasshow in Arnhem:

Er was een Siamezen- en Balinezen Special, georganiseerd door cattery Lis-el-Mar en cattery Sweetcats op verzoek van het Mundikat-hoofdbestuur en daar gedroeg Isadora zich voorbeeldig!

ook bij de collega-keurmeester...

ze zat zelfs braaf in haar kooitje te wachten! Ik hoorde de mensen over haar praten...Ken jij die? Nee, maar da's wel een aardig poesje...

bij de keurmeester van de hoofdkeuring, dezelfde als Hija ook had gehad, was ze zo tactisch om wat aandacht aan het paaskuikentjes-geschenk te besteden...

en ook de leerling-keurmeester mocht haar gerust vasthouden en knuffelen!

Isadora hield wel goed in de smiezen wat er allemaal over haar werd opgeschreven...dus lazen ze het voor!

echt niet te geloven! zo hoef ik het thuis niet te proberen hoor...:-)))

oortjes plat strijken om de vorm van het schedeltje te bestuderen...alles vond ze goed!

als een heel zoet babietje liet ze zich knuffelen...!

hoewel ik aan haar oren kan zien dat ze het best eng vond, vertrouwde ze het hele gedoe door de vreemde mensen wel...ze zet tenminste haar beroemde glimlachje op! Ook van haar was de keurmeester verrukt, net als van Hija.

en hier verraadt ze aan haar lichaamshouding dat ze al die aandacht eigenlijk stiekem wel prachtig vindt...! Ze kreeg evenals Hija een hartje op haar keurrapport en moest terugkomen voor de nominaties!

Hier zijn we weer bij de Special. Isadora bleek namelijk te zijn doorgedrongen tot de volgende ronde daar!

Geduldig liet ze alles weer toe...kijk haar daar nou eens prachtig op haar achterpootjes staan! Het lijkt de gelaarsde kat wel...

Bleeehr!! Gelaarsde kat? Ik moest gewoon met mijn blote voetjes op die koude tafel hoor!

Zo laag genoeg; mijn oren? Eigenlijk ben je best een knappe vent, met zo'n jasje aan..

Op deze Special voor Siamezen en Balinezen (langharige Siamezen) kwam Isadora uiteindelijk op de 9e plaats! En dat was niet gering, met dergelijke topkatten, verzekerde Koos Hendriks me...Ik was onderhand het keuringsspoor allang bijster, maar had wel door dat ze in de eindronde was gekomen;-).

Toen de voorbereidingen thuis voor de 2e show begonnen, in Noordwijkerhout, had Isadora er wel zin in en probeerde ze zich niet te verstoppen!

Tineke maakte deze foto van haar in de kooi. Haar grootste taak was om Hija rustig te houden, wat ze ook heel lief deed.

Isadora deed het goed, maar haar nichtje Chaska's Heliana, die samen met haar was opgegroeid, werd BIS. Ze had wel een mooi keurrapport.

 

Show Nieuwegein 2006:

In november was de Felikat-show in Nieuwegein,

 

Eerst geef ik Isadora nog even wat instructies...(zie boven)

ik ben altijd gespannen als ik met een kat naar de keurruimte loop...ze zal toch niet ontsnappen en zich wel netjes gedragen hè...?

als ik de kat eenmaal heb overgedragen aan de keurmeester, kan ik weer lekker ontspannen...

je mag de keurmeester niet beïnvloeden..maar het lijkt me geen kwaad kunnen om een geïnteresseerd en vriendelijk gezicht op te zetten...;-)

hier(boven) een gesprek met de keurmeester; Kleintje Pils doet ook een duit in het zakje...

de keurmeesters bij de Fife doen de keuringen openbaar; dat wil zeggen: ze vertellen ook hardop wat ze vinden. Ik schrijf dat direct daarna op, zodat ik het keurrapport beter kan lezen. Tenslotte kom je voor een onafhankelijke beoordeling van de kwaliteit van je poezen...om te kijken of je op de goede weg bent en om te weten naar welke compenserende eigenschappen bij de kater je moet zoeken...

even een kusje tussendoor voor Sneeuwwitje! (boven)

en dit is wat deze keurmeester van Isadora op dit moment vond (keurrapport). Zij behaalde dus haar 1e deelcertificaat voor het kampioensschap.

ook moesten we nog tegen Koos (met Nemo) voor de BIV (Best In Varieteit)....

de keurmeester vond Nemo mooier dus hij kreeg de BIV

na een korte pauze mocht Isadora alweer opdraven bij de ringkeuring die de SIOK organiseerde, ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan. Ze werd even in een kooi gezet, om te wachten tot ze aan de beurt was

Kijk, ik vind showen leuk, maar ik wil me niet gaan vervelen in zo'n kale kooi! Eens even kijken of ik kan uitbreken...hihi

Joehoe!!! Ben ik al aan de beurt? Ik zal me even voorstellen...handje?

Potverdrie! Dan begin ik de spijlen door te knagen hoor! Lukt in de gevangenis ook weleens, heb ik begrepen van een film laatst...

dit (boven) is Nemo van Koos; Marianne vond Isadora dus weer mooier..

waarschijnlijk omdat Isadora nog een wittere vacht heeft, want dit waren kleurgroepen

Isadora had eigenlijk geen zin om weer een BIV te doen. Ze vindt Nemo niet aardig...ok, dan hoeft ze met hem geen kindjes te maken...

Kom op meissie...even een knuffeltje tussendoor dan...

Marianne legde uit waarom ze Kleintje Pils koos, maar ik heb het vergeten op te schrijven...

Het is wel duidelijk dat ik nog veel beter moet oefenen met de profi-klemvaste-presentatiegreep; vergelijk eens met Koos!!! Ik krijg die voorpootjes niet gestrekt plat hoor;-)

ik weet eigenlijk niet meer of het nou om de BIV ging net...ik denk dat wij als enigen overbleven bij de kleurgroep. Maar in elk geval: Isadora won de 1e prijs bij haar kleurgroep!! Hier (boven) feliciteert de voorzitter van de SIOK, Marianne van Huis, mij daarmee.

ik ben echt blij verrast!

en dit is onze coryfee....met beker, erelint en ik kreeg ook nog allemaal cadeautjes, waaronder een krabpaaltje

zo zag de kooi er later op de dag uit...(boven)

In de middag moesten alle nummers 1, 2 en 3 weer tegen elkaar, per ras. Een overvol carré en daar kon Isadora niet goed tegen. Ze snauwde tegen de buurkatten

ik ben onderhand ook zo moe dat ik bijna in slaap val...

hier vertelt Isadora tegen Nemo dat ze hem niet leuk vindt...We mochten vrij lang in de kring blijven staan, hier zie je ook dat het al een stuk leger is, maar Isadora won deze ronde niet.

We gingen heel erg moe naar huis, maar het was het wel waard. De Special was erg leuk georganiseerd! Iedereen bedankt!

de trofeeën, thuis uitgestald!

Isadora voedt momenteel haar 3e en laatste nestje op; zie pagina huidige kittens, R-nest
 
Isadora
 
Chaska's Isadora ignea (vurige Isadora; roepnaam: Sneeuwwitje of Kleintje Pils), is hier geboren in december 2006.
Hier is haar stamboom.
Dit was Isadora toen ze nog klein was.Iets van haar gezichtsuitdrukking heeft ze behouden, vind ik: dat aparte en geinteresseerde en iets voorzichtige.
 
In deze kolom komen de leukste fotoos van Isadora als klein kitten.
 
Tiffany, Isadora's mama, was bang van kleine kittens, zelfs als het haar eigen kindjes waren! Ze vond het eng dat ze zo piepten. Dus ging zij Dopppie Do Do en Guapa voeden - waardoor wel de melkproductie op gang bleef - en nam tante Amor haar kindjes liefdevol bij haar eigen nest op en voedde en verzorgde ze (foto van 22 dec, Tiffany was toen 2 dagen oud). Ik leerde sondevoeden van mijn dierenarts en hielp Amor bij haar taak en samen hebben we het klaargespeeld om ALLE kitens in leven te houden, en hoe!:-))
 
31/12: wat een top-tante heb ik he!!!
 
Dit ben ik 9 dagen na mijn geboorte!
mijn oortjes zijn nog ingeklapt maar mijn oogjes kunnen al heel goed open, om alles te bestuderen...
 
 
Hai! 3 weekjes later zag ik er al zo uit!
De fotoos zijn op 13 januari 2006 gemaakt door tante Tineke!
als je goed kijkt, zie je hier mijn beroemde Mona Lisa-glimlachje al!
 
Ik mocht voor de foto los op bed lopen en ik natuurlijk snuffelen hè...;-) Ik wilde toen al alles goed onderzoeken!
 
ik vind zelf dat ik al aardig wijs uit mijn oogjes keek!
 
en wat dacht je van 10 dagen later dan?! Het bed is inmiddels verschoond, zie je?
 
Nu komen fotoos van januari 2006:
 
ik mocht toen als eerste bij mijn mama gaan drinken!
Mijn mama is wel lief hoor! Ze moest alleen een maandje bijkomen en aan ons wennen...Ze heeft me lekker leren proppen!
Het was heel grappig: ik kreeg nu 2 smaakjes melk: die van mama en die van tante Amor. De melk die de mensenmamma maakte van een blikje poeder en die uit een slangetje kwam, kreeg ik nu niet meer, want ze had ontdekt dat we al heel goed zelf konden eten! We werden nu verwend met speciale AD-pap, gekookte kipfilet en koolvisfilet en allerlei lekkere blikjes uit Duitsland. Ook niet verkeerd, maar een melktoetje blijft toch lekkerrrrr; mensen zelf eten toch ook vaak pudding toe?!
 
Nu de fotoos van februari:
 
we mochten al in het hele huis en ik ging lekker alles goed onderzoeken!
 
en innemende bekkies oefenen, dat is altijd handig voor als je iets stouts gedaan hebt tijdens het onderzoeksproces...!
 
als ik moe was van mijn ondezoekjes, ging ik lief liggen slapen, met mijn Mona Lisa glinlachje...
 
samen met zo veel vriendjes en vriendinnetjes was het heerlijk opgroeien!
 
slapen op bed, dat vind ik behalve proppen en onderzoeken het leukste dat er is..
 
omdat ik vind dat ik ook weleens helemaal op de foto mag komen, poseer ik hier ff voor jullie....
 
ik onderzoek ook de sterkte van dingen; de mensenmamma noemt mij dan een slopertje...
 
15/2
 
 
 
Nu de fotoos van maart 2006:
 
zal ik deze maand om te beginnen eens een heel lief slaapje gaan doen...?;-)
 
O, volgens mij heb ik ook nog wel wat andere dingen gedaan deze maand, maar die hebben ze vergeten te fotograferen!
 
Nu de foto's van april 2006, dat zijn er weer wat meer:
 
hehe, GAAAAAP; ik ben geloof ik uitgeslapen...
 
let op: ze proberen mij met open ogen te fotograferen, haha, mooi niet! Ik moet er inwendig wel om grinniken...dat toestel doet toch 3 voorflitsjes? Nou, na de 1e heb ik mijn ogen wel dicht hoor, hihihi...
 
hihihi; ze zetten de voorflitsjes af; ok, dan een klein kiertje oog....
 
nou, ietsje meer dan....maar nou es kappen he!
 
en nee, ik ben heus niet bereid vanuit een andere hoek beter mee te werken...
 
Vrouwtje! Zo krijg je wel een leuk portretje, maar zie je dan niet dat ik geen zin meer heb?! Dan ga ik sacherijnig kijken hoor...
 
nog een andere hoek...wat kan dat mens toch vermoeiend zijn....(zucht)
 
O, het gaat nu om mijn oren? Met die leuke haartjes erin? Okee, dan gaat ik ondertussen weer fijn slaapjes doen...
 
Ze is nu echt kitten-af en haar showcarriere begint. De profi fotoos die Renate Leijen van haar maakte in haar kittenperiode, zet ik wat meer bovenaan de page. De showfotoos komen overal opzij.
 
In deze middelste kolom zal ik doorgaan met de fotoos die thuis, in haar eigen omgeving, van haar worden genomen.
 
 
 
 
 
 
 
Hieronder een foto van de vader van Isadora: Limericks Xingo:
 
 
Xingo heeft Isadora lager geplaatste oren mee gegeven en haar lijf verbeterd.
 
deze fotoos maakte Renate Leijen van Isadora in haar nestperiode
 
Hier volgen fotoos van Isadora in de zomer van 2006:
 
dit is mijn druifje begin juli, lekker in een van de slaapmandjes bovenop het grote aquarium...
of nou...erIN??
 
erUIT! Puleh...
 
hier ben ik weer in mijn favouriete pose...ja hoor; het was hittegolf! Baasje naar het strand; ik zonnebaden op het waterbed!
 
GAAAAAAPP!! Lekker rijtje roofdierentandjes he!:-))
 
 
 
 
 
eind augustus 2006; inmiddels is het Mona Lisa glimlachje ook in de rechtermondhoek (voor de kijkers links) doorgedrongen!
 
 
 
Isadora wordt beroemd op show...!
 
Na de zomervakantie nam ik Kleintje Pils weer mee naar show. Dit was in Schiedam in september 2006, een Felikat-show.
 
Ze moest eerst weer een beetje wennen...
 
en verloor de BIV van Nemo (Koos)...
Maar ze werd genomineerd en...
 
gedroeg zich voorbeeldig...
 
liet zich heerlijk verwennen door de steward..
en werd...
Best In Show!
 
en zo kwamen we in het Felikat Magazine!
 
Best In de hele Categorie werd ze niet, maar ik was zo al meer dan tevreden!:-))
Snel schreef ik in voor de Neocat-show een week later, om te zien hoe ze het daar zou doen, tussen weer grotendeels andere concurrenten...
 
Neocat-show Nijmegen, september 2006:
 
na  nog een laatste instructie..
 
de presentatie aan de keurmeester
 
die haar eens goed bekeek (zie keurrapport)...
 
En haar een Best In Variereit gaf, zonder de dekkater van Koos er nogmaals mee te vergelijken.
Dit blijkt dus een punt waarover de keurmeesters het niet eens zijn. Hier deze kater, waarvan Isadora vandaag dus de BIV won:
Persoonlijk vind ik hem mooier, in elk geval extremer van type (en voor een dekkater is dat wel handig!) dan Isadora, maar haar vacht is nog wat lichter van kleur. Isadora heeft ook het voordeel dat ze zich extremer presenteert, dan ze is, doordat ze thuis niet veel drukte gewend is, en ze blèrt ook niet zo;-)
 
Maar in elk geval was het natuurlijk hartstikke leuk om weer iets te winnen en bij Neocat is dan ook altijd een echt podium, waar je gefeliciteerd wordt:
 
en er is altijd een leuke fotograaf aanwezig, die iedereen kiekt; dat voelt wel heel diva-achtig...
 
 
 
"Heel lief karakter; showt zich goed", stond er in het keurrapport.
 
Ik ontmoette op deze show ook een Duitse Burmezenfokster, met een hele mooie kater
 
Op 7 maart 2010 kunnen wij op de kooi zetten:
 
 
Wij waren trots op haar! En we versierden haar kooi. Dàt vond ze wel interessant...: