Start
Omhoog
 
 

Léona's mama: Ama-Tsu-Kami's Amor Vitalicio:

Hieronder enkele recente foto's:

februari 2009:
 

Léona gezellig bij mama; haar nestnaam en latere roepnaam was en is "Laafje", een afkorting van lavendel(-tortie).

even een lurkje doen...(mooi profiel en top of head en de grootste oren van de twee)

Léona is vooral heel erg lief en mensgericht; misschien omdat ze wat extra zorg en bijvoeding nodig had om haar zus bij te houden toen ze klein was...

Léona ten voeten uit! Haar tortie zit iets minder goed verdeeld dan bij haar zus - later is dit andersom geworden -, maar omdat ze lavendel is, valt dat niet zo op. Ze heeft een leuke rode plek bovenop haar kopje. Haar staart was eerst in verhouding te klein, maar is nu goed bijgegroeid. Haar oogkleur is al mooi ontwikkeld en staat prachtig bij haar kleur vacht.

Natuurlijk is ze ook dol op spelen, met haar zus of met een tante hier of met mama. Zelfs dan ziet ze er nog lief uit...hier ligt ze in een fleecedekentje gewikkeld.

Ze is verslaafd aan gekookte kipfilet en blikjes Gourmet paté en ze komt altijd snel aanrennen als je roept voor eten! Ik roep dan: "Kleintjes...lekker!". Ook wil ze graag mijn bakje Griekse yoghurt met ietsje vanillevla uitlikken voor ik naar bed ga; ze herkent de geluiden al. Als ik op de bank naar de tv kijk, ligt ze graag in mijn haren. Tijdens de nacht komt ze af en toe even kijken op bed, of ik al uitgeslapen ben...en zodra ik opsta, komt ze aanrennen voor een verse portie knuffels.

Als ze speelt, valt op dat ze alles erg lang volhoudt. Ze kan echt een half uur met hetzelfde spelen achter elkaar! Als ze 'ns moet kotsen, doet ze dat vaak keurig in de kattenbak; handig voor mij! Het is duidelijk dat haar zus de baas is; daar schikt ze zich naar zonder dat ze er problemen mee heeft. Ze gaat eventueel gewoon haar eigen gangetje of wacht geduldig af tot zij aan de beurt is (met spelen bijvoorbeeld) en heeft heel veel liefde te geven. Ik heb een beetje een zwak voor haar.

Mijn zus kijkt of de handdoeken catproof zijn; als dat zo is, ga ik straks ook:

Heerlijk dat zwieren, al krijg ik er een beetje een identiteitsprobleempje van..: ben ik nou een kat of een aapje..??

o, ik weet het weer; mama heeft het ff uitgelegd...nounou; 't ìs wat...!

 

 
 
 
Laafje
 
Chaska's Léona de la Luz (= leeuwin van het licht, omdat ze lange manen had toen ze heel klein was en haar tortie lichtplekken heeft, net gouden spikkels), is hier geboren in
 november 2008.
Hier is haar stamboom.
 
Hieronder volgen de allerleukste babytijdfoto's van Léona. Voor de volledige set babyfoto's kun je terecht op haar nestpagina.

Toen ze uit mama's buik was, ademde ze bijna niet. Ze hadden het niet optimaal gehad in de baarmoeder en dan ook nog een tic van de narcose...

Thuis gekomen, moesten we haar helpen om te leren drinken bij mama en met een sonde bijvoeren:

 

<wordt - hopelijk ooit nog - vervolgd>

 
 
 
De papa van Léona: Ch. Shelter Points Fire Fighter van cattery Cornwalls:
 
Laafje heeft op uitstekende wijze haar nest groot gebracht en is daarna gesteriliseerd en met pensioen gegaan.
 
Eerst was dit bij 3 andere poezen in Hilversum, maar 2 poezen waren te oud en de 3e vond Laafje niet nodig en wilde niet met haar spelen. Laafje zelf is echt een hele lieve poes en deed erg haar best, maar was daar niet gelukkig. Nu mag ze tot mijn grote vreugde bij haar 2 dochters hier in de wijk komen wonen!!! Ik heb eerst telepathisch met het drietal gesproken of ze dit nog wel leuk zouden vinden en ze hebben er allemaal veel zin in! Monique, heel erg bedankt en fijn dat je zo om het welzijn van Laafje , de moeder van je kattenkinders, geeft!
Laafjes' dochter "Ashi" bij Monique
 
Laafjes' dochter "Ginger" bij Monique
 
het drietal nog hier bij mij; dat worden de 3 Musketiers...!:-)) met een kast van een huis en een zalige, afgezette tuin tot hun beschikking...
 
Ginger en mama Laafje toen ze nog hier waren