Start
Omhoog
 
 
 

De moeder van Lucia is Ama-Tsu-Kami's Amor Vitalicio, mijn Oosterse Korthaar stammoeder:

Lucia met haar mama:

februari 2009:

Haar tortie is redelijk gelijkmatig verdeeld en ze wordt nog steeds roder. Ze heeft alleen een bles op haar kop, 3 rode voorteentjes links en de linkerzij is wat roder dan de rechter. Ze heeft een mooie staart en een hele zachte vacht. Ze heeft al een mooie oogkleur. Ze heeft een erg eigen willetje...Ze is erg speels en katgerichter dan haar zusje, die meer mensgericht is. Ze heeft een aparte kopvorm, die ik niet eerder had bij kindjes van Amor, dus dit zal mede van papa's kant komen. Vooral van opzij zie je het goed:

Het doet me een beetje aan een schaapje denken...;-) Maar het is allemaal nog erg in ontwikkeling en misschien wordt haar kop nog veel langer; ze had een behoorlijke 'deuk' in haar voorhoofd toen ze klein was...de bovenste profielfoto is een maand jonger dan de onderste en je ziet het verschil al.

Als je haar recht in haar gezicht kijkt, lijkt het op een Venetiaans maskertje. Het rood dat ze heeft, is vaak met strepen erdoor; in haar gezicht en staart met name.

Lucia is slimmer en feller dan Lona en lijkt nergens bang voor, maar toch blijkt ze van slag als ze haar gekookte kipfilet op een dag ineens uit een ander bakje geserveerd krijgt..dan eet ze het niet! Ze blrt erg snel als iets haar niet bevalt, of gewoon als ze wil dat er iemand komt...:-)

Ook is ze een beetje prettig gestoord, maar daar heb ik zelf ook weleens last van, haha. Zo wil ze steeds een nieuw speeltje en als ze alles gehad heeft, zoekt ze een leuke harde drol in de kattenbak uit en gaat daarmee voetballen...

Ze wil ook alles zien wat de mensen doen...als de kattenbakken uitgeschept worden, gaat ze kijken hoe dat nou zit, in die plastic zak en doet ze nog even snel een plasje voor je...het liefst in de net uitgeschepte bak trouwens; z bijdehand is ze nou ook wel weer...

Een keertje had ze gespeeld met een klein voetballetje, iets kleiner dan een pingpongballetje. Was ze erop uitgekeken, verstopte ze 'm in een lege keukenrol die met n open kant tegen de muur lag en legde een iets grotere stoffen speelgoedmuis voor de andere opening toen het balletje erin zat, zodat ie er niet uit kon.

Ook hangt ze graag 'te apen' aan de waslijn; of ik maar volcontinu een paar lange handdoeken wil laten hangen, want ze zwieren zo gaaf...!! Ze klimt gerust via de handdoeken anderhalve meter omhoog, dus de onderstaande foto 'uit'!

Als je je opgroeiend grut voldoende van dergelijke mogelijkheden biedt, die toegestaan zijn, hangen ze echt niet in je gordijnen hoor...!

18/2: de kipfilet hoeft niet meer in een bakje; het is z op!

20/2: ook lik ik graag mensenborden af; dat scheelt weer een afwasje toch...?!

21/2: ik kan ook hl zoet slaapjes doen....

tegenwoordig eten wij in een voerkist, met een poortje achterin waar alln wij door kunnen, anders wordt iedereen te dik, hihi...

Kijk! hier zit ik op de rand van het bad! k interessant...

ff m'n balletje 'parkeren'..

hee! dit lijkt op mijn drinkwatervalletje (hierboven), maar hier verdwijnt het water onderaan..???

waarhn....?????

zou er nog iets gebeuren en kan ik daarop springen..??

joehoe, kraantje! zeg nog eens wat...! Slaap je nu?

hmmm..stm kraantje! ikke is lekker vl mooier!!!

ff mijn evenwichtsgevoel tonen...zou dat meetellen op show..?

28/2: Izaak kocht een 'organiser' voor boven het aanrecht. Hahaha, dt is gaaf! Boeren, burgers en buitenlui, ik geef ff een demo 'keukenrol afrollen en in stukjes bijten'...!!! <gnagna>

stelletje schijnheilige dombo's allemaal...wat maakt dat nou uit dat het gefotografeerd wordt? misschien word ik er wel beroemd mee...

ik lig ook graag in het hangmandje naast het waterbed en tante Doppie vind ik lieieiefff..

i

ik vind zelf mijn kopvorm heel voornaam..

3/3 hrlijke mandjes hier overal om in te maffen...

z ben ik het liefste poesje met de laagste oren...!

we liggen een btje in de knoop, maar ik geef wel aan dat ik de belangrijkste ben: olleke-bolleke, mijn (linker) voorpoot is helemaal bovenop! Wat ben ik al lng trouwens h....! Maja, ik eet ook vl kipfilet enzo, ik eet eigenlijk alles!

we hebben net weer die keukenrol gemolesteerd en storten ons nu op de restjes in de gootsteen...ze zitten tch te eten joh...

 

 

 
 
Lucia libertada
 
Chaska's Lucia libertada (Zij, die licht en vrijheid brengt), is hier geboren in november 2008.
Dit is haar stamboom.
 
Dit was mijn L-nest en aangezien ik echt niet durf te zeggen dat ik een 2e keer bij de L kom (ik fok nu 7 jaar en dat heeft dus 12 nestjes opgeleverd, gemiddeld nog geen 2 per jaar dus...), heb ik maar snel een kitten naar mezelf vernoemd...
 
Ik wilde eerst het mooiste kitten naar mezelf vernoemen en dat was zij in het begin, maar later werd Lona mooier en daar 'had' ik ook meer mee. Maar ik had Amor aan haar kopje gezeurd om een black-tortie dus ik heb haar toch maar vernoemd...;-)
 
Hieronder volgen de allerleukste babytijdfoto's van Lucia. Voor de volledige set babyfoto's kun je terecht op haar nestpagina.
 
zo zielig en schriel kwam ze uit mama's buik, maar een halve dag later dronk ze - als eerste! - al gretig:
 
 
Lucia is inmiddels vertrokken naar een goed pensioenadres. Ze gaat daar een gecastreerde kater van 6 jaar gezelschap houden, wiens 2 vriendjes overleden zijn. Er zijn ook 2 grote honden, maar de katten zijn de baas in huis en de honden komen alleen op de benedenverdieping. Deze honden vindt Lucia interessant; ze liggen na hun vele wandelingen meestal te slapen als ze in huis zijn en ze observeert hen vanaf de bovenverdieping. Het huis ligt aan het strand en heeft een grote afgesloten tuin voor Lucia ter beschikking. Het is ook een heel groot huis. Wat zal ze er gelukkig kunnen worden...! Als ze helemaal gewend is, ga ik haar opzoeken in haar nieuwe domicilie.
 
 
 
 
Hieronder een foto van de vader van Lucia:
Ch. Shelter Points' Fire Fighter:
 
 
Deze rechterkolom is ingepland voor de showbelevenissen van Luciaatje, ls ze daar zin in heeft tenminste...
 
Haar debuutje was in Zwolle op 15 maart 2009. Hoewel ze thuis haantje de voorste is; een er levendig en nieuwsgierig kind, bleek ze op show bang; banger dan haar zusje ook (die het redde met haar grotere aanhankelijkheid en dus veiligheidsgevoel bij haar mensen).
 
De avond tevoren, toen de nageltjes geknipt moesten worden, bleek al dat Izaak de laatste tijd iets te weinig geweest was, want ze raakte helemaal in paniek toen hij haar vast hield.
 
'We hadden een half-open mandje en een bijna gesloten tentje voor hen meegenomen, waaruit ze konden kiezen, om in te liggen in de kooi:
Ze kozen voor het in Duitsland gekochte tentje. Normaliter nemen we dit nooit mee, omdat het publiek niet veel van hen ziet, als ze er in zitten. Maar omdat dit hun eerste show was, vond ik dat het mocht. In het tentje is het vast ook lekker stil...We zaten in een 2e hal, die ook minder druk was dan de eerste.
 
Vr de keuringen kwam Koos hen beoordelen.We zetten hen op de tafel, die we deelden met de buren. En Koos wist het natuurlijk meteen, van dat koppie: het was een zogenaamd "Ramshoofd", gewoon een bepaalde sublijn binnen het ras!! Het wordt, hoorde ik later van Catherine, ook wel Romaans profiel genoemd. Grappig... mijn moeder zei altijd van onze lange neuzen dat het 'klassieke Romeinse neuzen' waren; en nu heeft mijn naamgenote dus een Romaans profiel!. Het is wel een perfect profiel trouwens. Amor heeft me 29 kindjes geschonken en alln Luciaatje heeft dit Romaanse profiel!! Fire Fighter, de papa, moet dit dus mee hebben gedragen, maar Amor volgens Koos dus ook, anders was het er niet uit gekomen! Weer een nieuw verrassend aspect aan de stamboom van Amor dus..
 
Luciaatje werd als 2e gekeurd, n Lonaatje. Ik droeg haar voor en kreeg daarvoor een eervolle vermelding op het keurrapport. Hier zijn de foto's die Izaak maakte:
 
Luciaatje twijfelde op de keurtafel tussen angst en nieuwsgierigheid. Zoals ik verwacht had, keek de keurmeester, mevrouw Sattler uit Duitsland, extra lang naar haar naar mijn smaak te dikke staart. Uiteindelijk maakte ze ervan dat die niet lang genoeg was; misschien bedoelde ze in verhouding met de dikte...?
Her profiel was excellent; eigenlijk was alles excellent net als bij Lonaatje. Alleen de staart kon dus beter en de oren zijn te hoog geplaatst. Ok, dat had ik zelf ook al gezien; Fire Fighter heeft ook geen extreem laag geplaatste oren en Amor vererft zichzelf sterk.
 
ook de keurmeester kreeg Luciaatje niet echt goed in de show-houdgreep....
 
 
 
kijk; hier zie je dat profiel goed!
 
 
Na de individuele keuring moesten alle kittens uit deze categorie terugkomen om te bepalen wie genomineerd ging worden. Ik nam Lucia, hoewel ze niet de mooiste van de twee was. Maar dan kon Izaak de rustigste nemen. Luciaatje liet zich door mij redelijk vasthouden, maar werd natuurlijk niet genomineerd, want alleen haar eigen zus is al mooier...Maar ze is daarna nog wel een paar keer op de tafel geweest bij de kooi, bv toen Natasja en Danny, de eigenaars van de dekkater, kwamen, en toen was ze niet bang meer...
 
Twee weken later mocht ze op haar eigen manier een informele show geven...: Yvonne en George kwamen thuis op bezoek! Ze won al snel hun hart met haar kekke gedrag en Yvonne maakte een paar foto's van haar:
 
 
 
 
Op deze foto's is goed te zien dat hoewel de oren nog wel te hoog op de kop staan, ze al wel een heel stuk verder uit elkaar geplaatst zijn dan bij Amor.
 
We hebben het voor Lucia en Lona bij deze ene show gelaten; ze vonden het thuis oefenen ervoor al helemaal niets...
 
Luciaatje steelt ook de show als het nest van haar halfzus Hija er is. Ze wordt door Hija opgeleid en kan al volleerd kontjes wassen:
 
Ook later helpt zij fanatiek mee om de kindjes van haar zus Laafje op te voeden; zie betreffende nestpagina.

Lucia probeert nu zwanger te worden....

Na het grootbrengen van haar nest is zij in principe beschikbaar voor een goed blijvend pensioenadres. Zij heeft een lief, maar tamelijk dominant karaktertje en is heel intelligent; je kunt gewoon tegen haar praten en ze begrijpt het! Apporteren vindt ze, net als haar moeder Amor, beneden haar waardigheid...;-) Ze praat graag tegen je en tegen haar medebewoners. Lucia is echt een 'werkpoes'; ze doet graag dingen voor je en ze heeft graag zo haar eigen 'taken'...bewakingsrondjes in huis lopen bijvoorbeeld. Ik verwacht dat zij een hele goede moeder zal blijken.

Lucia knapt een uiltje met Rooie Rakker, een zoon van haar zus Laafje...