Start
Omhoog
 

 
 mama Doppie Do Do op 23 januari 2007

 

 

de geboorte van een kitten...

Amor en Doppie houden de kindjes lekker warm...

 

 

 

 
Doppie's 2e nest: 6 kittens!
 
 
Doppie ging op Kerstavond (2006) naar Quincy in Nieuwerkerk aan de IJssel.
 
Quincy Creme von Silvan is van Linda Dooremalen (cattery Jewel's Choice) en ik ben haar dankbaar dat Doppie naar hem toe mocht. Het was zijn eerste buitendekking. Quincy is heel mooi compact en dat is precies het belangrijkste dat aan Doppie verbeterd moet worden. Verder heeft hij ook een zeer goede oogkleur en...hij is ontzettend lief. Nadat Doppie een uurtje aan de nieuwe omgeving gewend was, kon het span meteen bij elkaar! En ze lieten er geen gras over groeien; diezelfde nacht is er waarschijnlijk al gedekt.
 
 
 
 
 
 
 
Het romantische duo liet zich niet fotograferen als ze aan het werk waren. Ach, daar valt wat voor te zeggen...
Maar Linda heeft een camera in het dekverblijf hangen, dus beneden op de bank was het verleidingsspel van Doppie goed te volgen en de dekkingen eenvoudig te tellen...
Linda mocht wel lieve knuffelfotoos komen maken.
 
 
 
 
 
 
 
Op de avond van 3e Kerstdag haalde ik Doppie weer op; de laatste dag was er alleen nog maar gewassen en ze glommen allebei als een spiegel!
 
 
Het bleek al snel dat Doppie zwanger was; ze at en sliep veel meer en was rustiger dan anders.
 
Doppie wist nog van de vorige keer dat je altijd erg verwend wordt als je kindjes maakt, dus ze wil voortdurend extra eten en snoepjes (wat ze anders nooit krijgt, want ze krijgen hoogwaardig voer).
 
Mijn tijdelijke cattery-assistente Lucinda kwam 2 keer langs tijdens de dracht en was aanwezig bij de bevalling, om nog wat ervaring als dierenartsassistente in opleiding op te doen. Hier constateert zij, ruim een maand na de dekking, dat Doppie kindjes in haar buik heeft. We schatten een middelgroot tot groot nest.
 
 
 
 
 
Bij de dierenarts wordt alvast AD besteld en Convalescence Support, want dat heeft Doppie straks nodig.
 
Ook Amor bereidt zich voor en vreet zich rond. Zal zij straks, bij een groot nest, ook weer melk gaan maken voor de kleintjes...?
 
 
 
links: Doppie op de 36e dag van de zwangerschap...ze begint al aardig dik te worden! rechts: 14 feb; Doppie eet voor 4!
 
 
 
 
En woensdagavond 28 februari was het dan zover! Doppie bracht, bijgestaan door Amor, haar prachtige 6 kindjes ter wereld. Allemaal stuitliggingen, maar behalve de eerste deed ze het vlot. Toppie Doppie!!
 
De volgende dag kwam Linda langs, om samen naar de geslachten en kleurtjes te kijken; ik heb nog nooit torties gehad...
 
En het zijn....3 lichte mannetjes, waarvan 1 lilac en 2 choc. Verder 3 vrouwtjes: 2 bruin-tortie en 1 blauw-tortie! Een van de katertjes lijkt sprekend op zijn papa...
 
Amor houdt toezicht en Doppie wil graag haar gezelschap, anders vindt ze het te saai
 
 
tot 5-3 hou ik het nest naast het bed, maar dan wordt er vastberaden gesleept...wij willen erbij, op bed! (rechts)
 
 
 
 
links: "Hai! Ze zeggen dat ik op papa lijk....maar ik kan nog niet kijken, dus geen idee..."
 
rechts: Kleine blauw-tortie krijgt direct spontaan de nestnaam "Ukkepuk". Ze is van een 2e ovulatie en weegt de helft van haar grootste broers! Maar na een paar dagen wat hulp om aan de bak te komen bij de melkbar, redt ze zich uitstekend!
 
 
links: Doppie geniet met volle teugen van het moederschap! Heerlijk, al die kleine warme wriemelende kindjes tegen je aan...! Ze gebruikt ze ook vaak als kussentje!
 
 
rechts: het ene (donkerste) bruin-tortie poesje
 
op 7 maart beginnen de oogjes open te gaan bij de meeste kittens...
 
 
 
8 maart
 
 
 
links: geen beter leven dan een goed leven...
 
 
 
rechts: open oogjes...? Ja zeg, ik moet nog heel veel slapen hoor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
links: REM-slaapje met tongetje uit bekje..
 
 
 
 
rechts: nou vooruit, hier zie je hoe mijn oogjes langzaam, met het uur, meer open komen....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
links (Ukkepuk): sjeemig, mama ging alweer anders liggen en nou ben ik op mijn rug gerold! Maar ik lig nu in een kuiltje in het waterbed, uh...pff even omrollen hoor..1, 2, ja!
O ja, en ik heet wel Ukkepuk, maar ik ben lekker de eerste die zijn navelstrengetje kwijt is (dat komt omdat ik vaak onderop naar een tepel lig te graven...); puh!
 
rechts: mama Doppie zorgt goed voor Ukkepuk...
 
 
 
 
 
Deze fotoos zijn op 14 maart gemaakt. Alle oogjes zijn nu open, maar dat zie je niet als ze slapen...
 
 
 
 
 
 
 
 
Duidelijk is te zien hoe Amor geniet van het meemoederen! Ze maakt geen melk, want Doppie heeft genoeg, maar ze houdt de kittens ook lekker warm en wast ze regelmatig. Ze is net als mama Doppie vrijwel onafgebroken in de slaap-/kittenkamer te vinden...
 
 
 
 
 
 
16/3:
links: het donkerste bruin-tortie poesje; nestnaam: Streepje
 
rechts: Mambo, een van de chocolate katertjes, ontdekt zijn achterpootjes!
 
Mambo gaat met Moa in Leiden wonen bij deze lieve papa en mama!
 
21/3
links: Streepje kleurt al snel heel donkerbruin, met tamelijk veel rood erdoorheen. De tortie is ongelijkmatig verdeeld over het lijfje. Dit versterkt haar pittige uitstraling.
 
rechts: het lichtere bruin-tortie poesje heeft een lichtgekleurde 'scheiding' middenop haar  kopje en buikje. Bij haar zijn de tortievlekjes mooier verdeeld, maar er zit minder rood in. Zij lijkt rustiger, maar is de zwaarste van de poesjes, dus kan qua karakter heel goed op tegen haar broers!
 
 
 
 
23/3:
 
Vandaag gaan we verhuizen!! Van onze inmiddels overvolle kooi op bed (links) naar een speciaal afgezet deel van de huiskamer (links)! We gaan daar leren om uit en in de kooi te lopen, zelf te eten en zindelijk te worden. Alles buiten de kooi is warm en zacht, zodat we niet hard kunnen vallen bij onze eerste verkenningstochtjes en er staan ook andere leuke mandjes, voor als we ineens moe worden onderweg...
 
 
 
 
 
 
 
27/3:
links: Moa, Mambo's lilac broertje, ontdekt hier het befaamde spijkerbroekenklimmen!
 
Hij wordt er al snel heel goed in en gaat dan op jacht naar het inmiddels licht gekleurde staartpuntje van Streepje! (rechts)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
links: het speciale lage bakje voor de kittens, om zindelijk te leren worden. De eerste 2 weken eten kittens altijd de vulling van de kattenbak op, vandaar dat er speciaal grind in zit, dat nauwelijks klontert, zodat het niet erg is als ze dat doen. In eerste instantie wordt er alleen gegeten en gegraven hier...
 
rechts: de kittens worden elke dag gewogen en hun gewicht wordt bijgehouden op de pc en in een grafiek uitgezet. Zo komt men eventuele ziekte snel op het spoor. In overleg met de dierenarts ben ik inmiddels Ukkepuk wat aan het bijvoeden; ze blijft te veel achter in gewicht bij de rest.
 
 
 
 
links: Hija moedert inmiddels met volle kracht en een stoomwals liefde mee...
 
rechts: weleens 2 chocolaadjes in een ligzak gezien?
 
Mambo met papa (29/3)
 
31/3:
links: leuk, dat bakje, maar wat zal ik daar nu eens gaan doen..??
 
rechts: dat mandje weet ik wel: daar moet je p klimmen!!!
 
Streepje (op poot van Hija)
 
links: ik vind mama's oor veel lekkerder dan dat rare papje dat ze me net in mijn mond gedaan hebben....ik wil mijn tandjes eens ergens in zetten...!
 
rechts: o, mijn zogenaamd pittige zusje is ook beschikbaar...! Let op: ik word een echte leeuw!!!
 
links-onder: Ja, je dacht zeker dat ik van Lotje getikt was...! Ik heb ook al tandjes hoor; grrr!
 
Ik eet jou op! Grrr....ik eet jou op!
 
rechts: Hellup. MAMA!!!!
 
 
 
1/4:
 
links: Moa: Hihihihi...wat een sufferds zeg! Ik slijp vast mijn nageltjes....
 
Ukkepuk
Ondanks het bijvoeren maakt zij het niet goed; na een consult adviseert de dierenarts Synulox; waarschijnlijk een sluimerende luchtweginfectie waardoor de hartspier te zwaar belast is (galopritme).
 
6/4
 
links: het tijdperk van klimmen, slopen en heel sterk worden is aangebroken...(Mambo)
 
 
7/4
 
rechts: Leren eten? Nou, denkt Ukkepuk, laat ik iedereen eerst maar eens leren dat al het eten van mij is!!! Koolvisfilet, jammie....!!!
 
 
 
10/4
 
links: Goya: hi daar! Inmiddels zijn wij ontsnapt uit de bibliotheek en maken nu het hele huis onveilig. Een gave hoge klimpaal ontdekt.....verder heb ik geen tijd meer om te vertellen hoor; ik moet eten, de wereld ontdekken en slapen....
 
13/4
 
rechts: Sisters in crime Ukkepuk & Streepje: Wij hebben een muis, wij hebben een muis, wij hebben lekker een muis....Pulh!
Moa: HIER met dat ding!!!
 
 
 
 
 
 
 
links: ten behoeve van de socialisatie komen vandaag 2 vriendinnen van me langs...
 
 
17/4
 
rechts: de slaapkamer her-ontdekt...met een heerlijk verwarmings-slaap-hangzakje!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
heeeeerlijk maffen in de zon....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
spelen (links)....
 
 
en ja: zelfs eten op bed!! (rechts)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18/4
 
links: hier een van onze nettere dagelijkse vreetbanketten in de keuken...Ukkepuk heeft wat moeite met kiezen en gaat lekker bezitterig middenop het blad zitten...
 
23/4
 
rechts: het bed is ook een goede plaats om een nieuwe streek te verzinnen, vindt Goya...
 
 
 
 
 
 
 
 
Uit dit nest is Ukkepuk aangehouden om DDD tzt op te volgen, maar zij groeide, ondanks een prachtig kopje, qua lijf niet mooi uit en werd ook niet krols. Misschien een XXX-je...? Ze is met 2 kittens uit een volgend nest van tante Isadora mee gegaan en woont nu tot volle tevredenheid in Den Haag, in een soort dependance van Chaska, bij nt zo'n kattengek als ik..:-)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

papa Quincy

 

 

 

Doppie is een uitstekend moeder en zorgt goed voor haar kindjes....

 

Blurp! Mijn buik zou in de weg zitten bij  vechten...