Start
Omhoog
Macho
Marquès de Murcia
Matador movible
Murciélago místico
 
 

 

 

mama: Chaska's Hija de Amor:

Toen Hija dan eindelijk zwanger was, was het eigenlijk direct al aan haar gedrag te merken. Had ze tot dan toe fanatiek meegemoederd met haar moeder over haar halfzusjes, ineens wilde ze niets meer van hen weten! De kleintjes begrepen er niets van, maar hielden er snel rekening mee. Hija wilde gewoon rust, rust en nog eens rust. Ze moest toch kindjes bakken? Nou, dat was heus nog niet ze eenvoudig als dat bazinnetje, die het zelf tenslotte ook nooit gedaan had, deed voorkomen...;-).

Ook was ze al snel wat misselijk; dit komt vaker voor, net als bij mensen eigenlijk.

Na anderhalve week ging dit over.

Na 3 weken waren haar tepels duidelijk iets dikker geworden en rood; JIPPIE!!!

Ze verwacht wel de speciale Koninginnebehandeling die ik haar beloofd heb en die krijgt ze ook. Als enige soms een lekker stukje van mijn vlees; de anderen hebben allang door dat ze zwanger is en dringen zich dan niet op...En natuurlijk gezellig tegen mij aan slapen in bed; dat was altijd al een specialiteit van haar..

Hija, één maand zwanger, gezellig slapend in mama Amors armen...merk op dat Amor haar kopje ònder dat van Hija houdt. Amor is nu namelijk gecastreerd en Hija is zwanger, dus zij bevestigt daarmee het rangverschil.

17 maart; Hija's buikje groeit nu met de dag...

Hieronder volgen de dagelijkse slide-shows van dit nest:

De 2e slide-show start wanneer de kittens 2 weken oud zijn en is bijgewerkt tot en met dinsdag 5 mei:

 

 

De 3e slide-show start vanaf dag 24 en loopt nu tot en met dag 37:

De 4e slide-show start vanaf dag 38 en loopt tot en met dag 48 (vrijdag 29 mei):

 

De 5e slide-show start op vrijdag 29 mei en loopt tot en met donderdag 11 juni; de 61e dag:

 

De 6e slide-show loopt vanaf 12 juni tot en met 30 juni, de 80e dag:

De 7e slide-show loopt vanaf 30 juni tot en met 13 juli:

 

4 augustus (foto: Cahterine van Belzen); zijn ze niet cute geworden...?!!! Eén en al oor en een goede tabby; prachtige superkorte aaivacht en heel erg mensgericht...en ook de dunne lange staart heeft mama hen meegegeven.

 
Hija de Amor, de dochter van Amor, heeft een schitterend nest gekregen!
 
geboren op 13 en 14 april
 
Inmiddels zijn alle katertjes  verkocht aan liefhebbers; het black-tabby poesje
blijft in de cattery
 
romantisch samenzijn van het stel na geslaagde dekking:
 

Na één maand vind ik haar al een iets dikkere buik hebben...Ik besluit niet naar de dierenarts te gaan om de grootte van het nest te laten voelen; dit zal alleen maar stress geven en ze geeft duidelijk aan dit te willen vermijden. Zomaar een vroeg gokje...: 5 ??

na ong. 1 maand

14/3: Hija heeft het zich hier gemakkelijk gemaakt bovenop mama en tante Doppie!

1 april; 55e dag; een mooie bolle buik...

 
 
 

Luciaatje is een goede moeder-in-opleiding! Ze kan al volleerd kontjes wassen; "jammie", zegt ze!

kleine kittens doen alles na; ook mama's slaaphouding...! En mama vindt een hoofdkussentje ook wel comfortabel.

5 mei: de kittens werken druk aan hun eigen vrijheid, door zelfstandig pap te leren eten...:

groepsfoto's:

 

 

 

papa: Pinokin Helios van Koos Hendriks, in de wandeling Ozzy (stamboom) genaamd:

Het heeft heel wat doorzettingsvermogen en engelengeduld van Koos gekost om Hija tot geslaagde dekkingen te verleiden. Ze voelde zich buiten haar vertrouwde omgeving namelijk slecht op haar gemak (daarom showde ik haar ook niet), hoe lief Ozzy ook was. De allereerste keer kreeg Ozzy nog één 'verrassingsdekking' voor elkaar (maar één dekking is vrijwel nooit genoeg voor een ovulatie en dus zwangerschap). Maar daarna sloeg Hija na binnenkomst telkens demonstratief haar enorm lange zweepstaart voor haar kont, met zo'n blik van: "knappe jongen die dáár nog wat tussen krijgt"!

Wel werd ze steeds na vrij korte tijd weer keurig krols en had ze verder lichamelijk geen last van de onverrichtterzake ondernomen vakanties. Dus er ontstond geleidelijk een waar 'opleidingstraject', waarin ik met altoos méér 'eigen elementen' (brokjes, eten, mandjes, vetbedjes) heen en weer naar Nieuw-Vennep penddelde en Koos blijmoedig de minimale vooruitgang per bezoek meldde ("ze hebben náást elkaar gelegen!"). En verloor ik soms wel eens mijn geduld met Hija; Koos nooit! Hij kan ontzettend veel hebben van ~ en investeren in de dieren, zelfs al zijn ze niet eens van hem. En zelfs al wilde Hija absoluut niets van hem weten...

Ozzy bij Koos; 'stickeren' (mensje-kleef) heeft zijn voorkeur. Zijn kinderen hebben dit van hem geërfd. Let ook op de prachtige 'wildvlekken' bovenop zijn oren; ook die heeft hij doorgegeven aan al zijn kindjes hier!

Hija, genietend van haar status...(ook zij heeft lichte wildvlekken op de oren, maar niet zo duidelijk als Ozzy)

1 april; 55e dag; een ongelijke buik, dus wellicht een oneven aantal kittens; misschien toch echt 5...?

60e dag

Hija baarde haar eerste 5 kindjes overdag en vlot; haar 6e kindje kwam in de nacht daarop, via de keizersnee. Die zat verstopt achter een kind met een gecompliceerde kopligging, die het helaas niet gehaald heeft.

Amor hield toezicht tijdens de bevalling en kwam ook daarna regelmatig checken of haar dochter het goed deed, maar moest ook haar aandacht verdelen over dit nest en haar eigen laatste grote kinderen, Luciaatje en Léonaatje.

Enkele dagen na de keizersnede werd Hija ineens heel erg ziek; waarschijnlijk een nierbekkenonsteking (urine- en bloedmonster in Utrecht kwijt geraakt). Ze moest een nachtje worden opgenomen in de dierenkliniek en aan het infuus, maar kon daarna gelukkig weer naar haar kindjes. Ze had hen erg gemist.

Oma Amor was oppas en wij voerden de kleintjes bij via de sonde. Dit nest had dus bij de start veel extra aandacht nodig en één van de kindjes heeft het niet gered, maar we zijn dankbaar dat Hija weer helemaal is opgeknapt; het is een sterke poes! Ze heeft nu precies de 5 kindjes over waaraan ik dacht toen ze net zwanger was. En ze is een hele lieve mama ook; ik heb nog nooit een poes zó zacht en lief de kontjes van haar kittens zien wassen...Hija praat ook echt met haar kindjes; ze gebruikt speciale piep- en knorgeluidjes en de kleintjes antwoorden - net als vogeltjes - met hun eigen piepgeluidjes op dezelfde toonhoogte als Hija!

Hier zijn ze allemaal; ongeveer 6 weken oud:

ik blijf als enige meid hier!

Hija's nieren bleken door het hele gebeuren beschadigd. Toen haar kindjes 13 weken oud waren, hebben we Hija laten steriliseren en herplaatst, samen met haar moeder Amor. Ze wonen nu saampjes als enige katten in Utrecht bij een jong stel en hebben het fantastisch! Daar kan Hija ook op nierdieet. De nieren waren toen ze weg ging al wel goed vooruit gegaan, maar het leek de dierenarts raadzaam voorlopig het dieet te geven. Het was voor de kittens niet erg dat Hija weg ging; ze had er toch een beetje genoeg van en was chagrijnig tegen hen. Tante Doppie Do Do heeft de moederrol een beetje overgenomen, voor wie nog wil, en zorgt superlief voor hen; ze mogen zelfs aan haar tepels sabbelen!

Wat ik heel bijzonder vond, is dat Doppie hier al mee begon toen Hija hier nog was. Ik had de beslissing genomen waar Hija en Amor heen zouden gaan en dezelfde avond begon ze ineens te moederen; de kittens te roepen enzo...terwijl ze juist de afgelopen maanden bijzonder weinig van de kittens kon hebben... Voor mij weer een bewijs dat katten echt paranormaal zijn!

De namen van de kittens zoals ze op de stambomen komen, zijn:

  • Chaska's Mariposa de Hija (Vlinder, het meiske; ik vind het altijd heel leuk om de mama te vernoemen in de dochter)
  • Chaska's Macho de la Madrugada (kerel van de dageraad; hij is het blauwe katertje, dat bij het ochtendgloren nog levend uit de baarmoeder gehaald is via een keizersnede)
  • Chaska's Matador movible (beweeglijke stierenvechter)
  • Chaska's Marqués de Murcia (markies van Murcia = een mooie stad in Spanje)
  • Chaska's Murciélago místico (geheimzinnige vleermuis)

Hieronder volgen wat leuke foto's die Catherine van Belzen (de fokster van oma Amor) maakte op 4 augustus:

 

t