Start
Omhoog

T-nest (OSH); het 1e nest van Chaska's Ofelia de Léona (met Louis)

Helaas liep dit nest fout; moeder was erg overstuur en gespannen en wilde niet rustig bij de kittens liggen en hen voeden (wel wassen) en de kleintjes zijn ondanks onze bijvoedingen na anderhalf etmaal overleden

 

de overgrootmoeder van deze kindjes: Ama-Tsu-Kami's Amor Vitalicio:

de oma van de kindjes: Chaska's Léona de la Luz

en tenslotte de mama van deze kindjes: Chaska's Ofelia de Léona:

de mama: Chaska's Ofelia de Léona

Ook Ooffie is cinnamondragend, dus er kan een cinnamon kindje uit komen...(al of niet met tabby)

In principe is het de bedoeling om uit dit nest een dochtertje aan te houden om haar moeder op te volgen en dan gaat Ofelia met pré-pensioen (tsja, voor een kat wordt die leeftijd gelukkig niet opgerekt...).

De kindjes wordt medio juni 2012 verwacht!
 
Ofelia's schitterende ogen (kleur van Esprit!) zijn haar grootste sierraad...!Wij hopen dus dat zij die stèrk doorgeeft.. ;-)
 
Als ik het goed heb, is dit het laatste nest van Louis; hij is inmiddels gecastreerd en naar zijn definitieve 'personeel' vertrokken...
 
Oofje showt haar buik; 55 dagen...
 
Ofelia's baby's zijn geboren! Op 21 juni, als verjaardagscadeautje denk ik ;-) Zoals ik aanvankelijk ook dacht, bleek het maar een klein nestje; 2 kittens. Ze was de laatste maand wel dik geworden, maar dat bleek dus gewoon vet ;-)
 
Dit zijn de kittens kort na hun geboorte; voor: Laaf; achter: Spikkel (nestnamen)
 
Ofelia na 1 etmaal met haar kindjes; Laaf (achter) en Spikkel (voorgrond)
 
Laaf
Spikkel
 
 

Om uit de overgrootmoeder zo'n mooie mama te krijgen, zijn de volgende katers gebruikt:

Ch. Shelter Point's Fire Fighter van Cattery Cornwall's:

Hij heeft met Amor Léona gemaakt!

Katzwijm's Esprit (inmiddels gecastreerd) van Koos Hendriks (cattery Koosje van Tutte)

Hij heeft met Léona Ofelia gemaakt!

En we zijn reuze benieuwd wat Ooffie, zoals ze in de wandelgangen genoemd wordt, aan het bakken is met de bijdrage van papa...

De papa van de kindjes: Koosje van Tutte´s

Let´s Cat Loud; "Louis"; Black tabby spotted; een kater van Koos Hendriks,

Wij vonden het lieve, aanhankelijke karakter van zijn vader geweldig! Louis heeft dit karakter geërfd. En het wordt tijd dat er weer eens strippeltjes of streepjes door het huis gaan lopen... ;-) Hij blijkt nog cinnamondragend ook!

We hopen met deze kater sowieso kindjes met een superaanhankelijk mensgericht karakter te krijgen van Ofelia; nou ja, eigenlijk is ze zelf ook al heel aanhankelijk... We hopen verder dat ze de oogkleur van hun moeder houden, maar dat ze van hun vader nog wat bredere en lager geplaatste oren mee krijgen.
Dan hebben we met dit nest weer een bijdrage geleverd aan de verbetering van het ras. Dat we kozen voor een tabby kater was heel bewust; we willen zelf graag weer een tabby dochtertje houden en hopen dus dat er daar meerdere en mooie van zijn...! ;-)