Start
Omhoog
Quentin
 

in de linkerkolom hieronder per kitten een slideshow!

klik op de pasfotootjes van de kittens hiernaast voor meer info

 

Q-nest (SIA): 5 kittens, beschikbaar medio juni (geboren op 8 maart); alle kittens zijn verkocht!

 

de mama: Chaska's Nia de Isadora:

Nina is een schat! Ze is ook heel lief met haar dochter Estrella, ook nog nu ze zwanger is..:

Hier komt de 1e slideshow met foto's! Vanaf de geboorte en dan de eerste 9 dagen. We zullen alle volgende slideshows er onder plaatsen...:
:

 

 
 

Als dit kleintje niet veilig meer slaapt, dan weet ik het ook niet meer...

Inmiddels hebben alle kittens een naam en zijn hun kleur en geslacht bekend, Ik stel hen graag aan u voor:

1) Chaska's Querida (= geliefde); een sealpoint poesje:

Querida is zeer elegant van bouw en een ondeugend rakkertje, dat ook graag spinnend in mijn armen ligt (en dan bijt ze meteen speels in mijn vel)...Zij heeft altijd een hele goeie bui en ik word meteen vrolijk als ik haar zie...

Querida is inmiddels verkocht; ze gaat vanaf 14 juni in Amsterdam wonen; in een dierenliefhebbersgezin met 2 kinderen.

Querida's nieuwe vriendjes...

2) Chaska's Quaito, een lilacpoint katertje:

Quaito (rechts) met zijn grote zus Estrella (vorige nest):

Quaito (links) op schoot, met zijn kleine zusje Querubina:

Quaito is de topper uit het nest; hij is het mooiste kitten. Hij heeft een gelijkmatig en makkelijk karakter... het is een lief en trouw diertje, dat zich gehoorzaam aan uw belangrijkste wensen zal aanpassen... Als hij slaapt heeft hij een heel lief Mona Lisa glimlachje om zijn lippen; dat heeft zijn oma, GIC Isadora, ook!  

Quaito is verkocht. Hij woont nu bij zijn oom Nathan (N-nest) in Brabant wonen, een broer van zijn mama... Daar woont ook suikeroom Ifan, een uit Griekenland meegenomen HTK-kater met wat Oosters bloed...

 

 

 

 

3) Chaska's Quique, (een afkorting van Franciscus; heerser van het thuisland):

Quique is net iets minder mooi dan zijn broertje, qua oorstand, maar hij heeft wel hele sierlijke oren! De oorpunten krullen wat om naar boven, waardoor het lijkt of hij vliegt... Hij is nergens bang voor en vond zijn eerste bezoekje aan de dierenarts reuze interessant... Hij vraagt regelmatig om aandacht voor zichzelf van zijn menselijk personeel...Door zijn fraaie streeptekening en doordat hij altijd de grootste van het stel is geweest, lijkt hij wel een leeuwtje...

Quique is inmiddels verkocht; hij gaat samen met zijn zus Querubina in Amsterdam wonen en mag bij zijn nieuwe baasje Hugo, van 4, op bed slapen...

 

Hugo op kennismakingsbezoek... Quique krijgt als roepnaam: Ravi = zonnegod, want zijn nieuwe mensen hopen dat hij heerlijk gaat genieten op alle zonnige plekjes in hun huis...

4) Chaska's Querubina, (= edelsteen), een bluepoint poesje:

Querubina is om op te vreten! Ik heb erg getwijfeld of ik haar zelf zou houden. Zij is het meest sociale kitten uit het nest en kwam al vroeg naar mij toe om aangehaald te worden, waarbij een luid spinconcert ten gehore werd gebracht... Met haar kan eventueel heel goed gefokt worden, zowel qua uiterlijk als qua karakter...ik verwacht dat zij het ook op show goed zal doen... En thuis...wilt u haar nooit meer missen...

Querubina is inmiddels verkocht en gaat samen met haar broertje Quique in Amsterdam wonen.

 

 

Hugo en Josan, het nieuwe 'personeel' van Querubina en Quique. Querubina krijgt daar als roepnaam: Rupi: schoonheid!

 5) Chaska's Qu Guapa! (= Wt een snoeppie); chocolate-tabby-point poesje:

Guapa 'heeft' iets, maar hoe omschrijf je dat...? Ze is heel intelligent en heeft een pittig karaktertje. Ze kan haar personeel prima om haar pootjes winden, door je met haar koppie schuin aan te kijken. Ze weet heel goed duidelijk te maken wat ze wil en dat is ook...lekker knuffelen! Zij lijkt qua karakter het meest op een hondje en volgt alles wat er in huis gebeurt met grote belangstelling. Ze apporteert graag en maakt - als ze het zat wordt om met een propje te spelen - de propjes 'onklaar', door ze uit elkaar te scheuren tot platte stukjes..ziezo, dan kan niemand er meer wat mee; het personeel moet het maar opruimen hoor...;-).Als ze met een propje speelt en haar grote broers komen eraan, dan gromt ze waarschuwend: "wg wezen;'MIJN prooi!" Ze kan ook tijden in haar eentje ergens mee spelen en vermaakt zich dan opperbest; ze maakt dan een heel scala aan kirrende geluidjes, heel lief...Ook met haar kan eventueel goed gefokt worden..

Qu Guapa is verkocht; ze gaat op 14 juni gezellig met haar zusje Querida mee...

 

29 mei; kittenbezoek van de nieuwe baasjes van Querida en Guapa:

 

4 juni; kittenbezoek van de nieuwe baasjes van Querubina en Quique:

 

Op 14 juni breng ik Querida en Qu Guapa naar hun nieuwe baasjes:

 

 

 

 

Nu volgen fotootjes van Querida en Qu Guapa tijdens hun eerste week in hun nieuwe huis:

 
Zij hebben hun kindjes verwekt op Oudejaarsnacht, tijdens het vuurwerk. Hun kindjes verwachten we rond 6 maart 2011. Alle klassieke kleuren zijn mogelijk, eventueel in tabby.
 
 
Een eerste tussenresultaat: tepels op 22 januari
 
En een weekje later is de buik al een stuk dikker!
 
 
In deze video-opname van 23 februari zie je de kindjes al goed bewegen:
 
 

Dit is de laatste buikbewegingsopname voor de bevalling; gemaakt op 4 maart (dus 4 dagen voor de kindjes kwamen); ze zijn best wild!:

Op 11 maart; de kittens zijn dan 4 dagen oud, zie je mama Nina bezig met wasbeurten:

Deze kittens zijn hartstikke bijdehand! Kijk eens hoe deze viespeuk (van 4 daagjes oud) wegrent als mama z'n kontje wil wassen...!:

De kittens op woensdag 16 maart:

nog een filmpje van 16 maart:

Hier is een filmpje van zaterdag 19 maart; de 11e dag:

 
 
en nog een filmpje van 19 maart:
 

en nog eentje...:

 
Op zondag 20 maart beginnen we met een filmpje waarop de kittens spinnend liggen te lurken...:
 
 
Hier zie je een filmpje, ook van 20 maart, waarop je kunt zien hoe dat gaat, als een moeder eten krijgt. Ze likt steeds de kittens...!
 

Het volgende filmpje; een vredig tafereeltje...ik kan er uren naar kijken...:

Het volgende filmpje (20/3) begint met een solo-optreden van een handdoek-likkend kitten. Je zou 'm z wat pat geven; hij kan het vast al eten! Maar het zou nog niet goed voor z'n maagje zijn... Daarna heb ik een close-up gefilmd van hoe een kitten drinkt: door zijn lange tongetje, om de tepel gekruld, steeds tegen zijn verhemelte aan te klemmen...:

Het volgende filmpje is van 30 maart. De kittens hebben inmiddels een paar dagen in de caviakooi op de grond gewoond, maar waren het ook daar zo zat, dat mama ze heeft verplaatst naar een heerlijk plekje onder de verwarming. Daar zitten ze nu ruim een etmaal. Maar nu heb ik ze weer even in de kooi gedaan, omdat de huishoudelijke hulp bezig is in de kamer:

1 april: de kittens staan lekker te 'grazen' uit hun bakje KMR+Nutrix:

Hier is eerst een kitten aan het laatste deel van zijn lunch bezig; daarna een kitten dat nog niet zo handig is in het eten uit het bakje. Ik help 'm een beetje.,.

 
6 april. De huishoudelijke hulp komt en dus moeten de kittens even in de box; hun oude kooi. Ze vinden het enerzijds wel leuk, maar anderzijds wel saai...:
 

Na het schoonmaken komen de kindjes weer buiten spelen!:

Een week later...: 

 

25 april; een nachtelijke schranspartij...:

 

5 mei; de kittens spelen op bed:

 

De volgende dag; eerst een kittenmaaltijd en daarna een optreden van de sealtabbypoint kater; hij komt bij me knuffelen en daarna probeert ie bij tante Estrella te lurken. Maar dat gaat niet en dan gaat ie maar even haar kontje wassen...o, zegt zij, is die niet schoon? en gaat ijverig verder...;-)

 

en omdat ik zelf ook een langzame eter ben, heb ik een zwak voor deze na-tafelaar...:

 

10 mei; de kittens worden voor het eerst gent. Aankomst bij de dokter (Pieter Haringsma van Dierenkliniek Kalverbos); de sealtabbypoint boy kijkt belangstellend vanuit zijn draagkooi naar buiten:

 

Hij mag dus als eerste; dat krijg je ervan...Maar hij vindt alles geweldig en gedraagt zich voorbeeldig:

 

Daarna is zijn broer aan de beurt:

 

Hier komt zijn blue-point zusje:

 

Hier nog een leuk filmpje van 22 mei; waarin Qu Guapa speelt met een nieuwe 'prooi':

 

Even een bakje yoghurt uitlikken....:

 

Qu Guapa likt hier op 6 juni een bakje uit waaruit we gebonden tomatensoep gegeten hebben...:

 

Qu Guapa speelt hier op 7 juni fanatiek met haar lievelingshengeltjesstaart. Zij gromt erbij dat het een lieve lust is; geen enkele andere kat die in haar buurt durft te komen...:

 

24 mei:

Op onderstaand filmpje, gemaakt op 19 juni, ziet u hoe ik als veredelde klimpaal gebruikt word en mijn haren aan een nader onderzoek worden onderworpen:

de papa: Koosje van Tutte's Fireworks:

de kindjes op vrijdag 11 maart

 

Cute! Een uk van 6 daagjes met zijn mammie...:

Kraambezoek! Op 15 maart; het zijn tante Miep en ome Nico:

Closer-upjes zijn toch altijd scheetig...hier is er weer een van dag 10:

Mama Nia maakt ook nog tijd om een praktijkopleiding kinderverzorging voor haar 8 maanden oude dochter Estella te geven; filmpjes hiervan staan op de pagina van Estrella (klik door op de hyperlink).

Als ik groot ben, word ik ballerina; hier oefen ik met voet-in-de-hand./..

30 maart; wij zijn 3 weken en n dag oud en wij kunnen gewoon direct zelf onze speen-papje eten hoor! Wij breken alle records hier...;-)

en ach...als je denkt dat ik het beter snap wanneer ik uit een tuitje drink, wil ik dat k nog wel ff doen hoor...

dt ruikt k lekkerrr....waarom mag ik dt nog niet...?

24 mei: een armvol kittens..:

31 mei: de kittens die op dit moment nog beschikbaar zijn:

vlnr: Quaito, Quique, Querubina en Qu Guapa

Quique, een spraakzaam typje, hangt vaak een beetje de clown uit in het gezelschap en wil altijd haantje de voorste zijn

de oren van Quaito (lv) zijn prachtig breed aan de basis en staan wijd uit elkaar...maar wat ik zelf het allerleukste aan hem vind: zijn 'Mona Lisa-smile'! Die heeft oma Isadora ook vaak als ze slaapt... Het is z leuk om te zien hoe ook dit soort trekjes vererven...!

een close-upje van Qu Guapa, helemaal boven in de klimboom..

Querida met haar elegante lijfje en gretig-nieuwsgierige koppie..

als je Quique ziet maffen, kom je helemaal tot rust...;-)

Qu Guapa; alert en zeer intelligent...ze is haar beide broers de baas!

Quique als ie maar n oor had..:-))

een geeuwende Querida zoekt een slaapplaatsje...

Querida kan sowieso rg komisch geeuwen....

...n praten! Zonder en met een heel scala aan schattige en unieke geluidjes...

ook Quique wilde wel even poseren vandaag....

Querubina

en Quaito, die wanneer je flitst altijd razendsnel zijn ogen sluit...

Quaito, Quique en Querubina tijdens hun avondsista...

Quaito ten voeten uit...net terug van een uitje op het balcon...

Quaito is echt een koddig ventje...

Quaito met zijn broer Quique als kussentje..