Start

nieuws

Eind 2012, terwijl ik 2 nesten tegelijk had met alle werk en zorgen die dat met zich meebrengt, heb ik de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met het fokken van Siamezen en Oosterse Kortharen. Alle fokpoezen die ik op dat moment had in deze rassen (Nia, Estrella, Solana en Ofelia) zijn gesteriliseerd en herplaatst. Ik heb nu alleen nog uit beide laatste nesten 1 kitten, een rood zoontje van Solana en een chocolatepoint dochtertje van Ofelia; zij zijn aangehouden als liefhebbersdier maar worden ook (als castraat zodra dat kan) geshowd als ze dat leuk vinden. En dan houd ik mijn 2 Burmezen natuurlijk; IC Chaska's Doppie Do Do van 8,5 jaar en Lillifee von Tali van 1 jaar jong. Lillifee is nog niet gesteriliseerd; ik hou de optie om met haar nog een nestje te proberen nog even open...

afstammingsoverzichten voor op showkooi Schiedam 16 sept 2012:

 

1 november 2011

Er komt nu een kleine pauze in de fok-activiteiten. Ik ga namelijk mijn huis opknappen! Hgst noodzakelijk. Maar het is een omvangrijke klus, omdat mijn huis niet zo groot is en mijn kelder al tjokvol. Dus bij het verven van de muren en het leggen van de nieuwe vloer moeten we stukje bij beetje werken... we zijn deze week begonnen en ik zou heel tevreden zijn als we met de feestdagen klaar zijn.

medio 2011; afstammingsoverzichten:

afstamming:

Als ik naar show ga, maak ik altijd een overzicht van hoe mijn poezen aan elkaar verwant zijn. De laatste overzichten zal ik hier publiceren. Deze zijn van mei 2010:

De laatst gebruikte Burmezenstamboom vermeld ik voor het gemak ook maar. Maar met de Burmezen moet ik opnieuw beginnen, met een nieuw fokpoesje...

 

oktober 2009: interview in tijdschrift!

Deze maand ligt een nieuwe aflevering van een kattentijdschrift in de winkel, met een Siamezenspecial. En daarvoor zijn ze hier langs geweest en hebben veel prachtige foto's van mijn poezen gemaakt en me genterviewd. Het tijdschrift heet "Kattenmanieren" en ziet er aan de voorkant z uit:

 

2 augustus: nieuwe 2e hands krabpaal!!!

Gerda en Cock zijn verhuisd en wonen nu kleiner. Gn plek meer voor hun mega-krabpaal, vonden ze en ik mocht 'm hebben!!! Vandaag kwam Cock 'm samen met schoonzoon Chris verder afbouwen en de katten konden niet wachten...

Het is zo'n beetje het grootste model dat er bestaat! En vooral Doppie en de kittens zijn er helemaal wg van. Hieronder een kleine slide-show over de installatie:

 

 

medio juli 2009: Blauwtje gaat als eerste verhuizen:

Chaska's Macho de la Madrugada is, geheel zoals het deze enorme knuffelbaron betaamt, als eerste verkocht van de 8 kittens die ik nu beschikbaar heb. Hij gaat in Nijmegen wonen bij hele lieve mensen en 2 katers van anderhalf jaar oud. Hij mag "oom" tegen hen zeggen...oom Happy en oom Hunter.

eind december 2008

deze is gemaakt door Natasje Olde, eigenaresse van de pappa van deze lieverds!

 

december 2008

Er is inmiddels een nieuwe optie: qua foto's kan ik wel uitgebreid zijn! Via Hyves maak ik namelijk een dagelijkse slide-show op slide.com dus wie wil kan nu van elk nieuw nest 'n stuk of wat duizen(den) dagelijkse foto's bekijken...

 

juni 2008

Ik heb een geneticacursus gevolgd, die door Felikat voor leden georganiseerd werd in Eemnes. Het was een hele goede cursus; nu hopen dat de kennis niet te snel wegzakt...

 

10 januari 2008

Omdat mijn website nooit up-to-date is, heb ik besloten de nestinformatie minder uitgebreid te gaan weergeven. Aan belangstellenden stuur ik vrijwel dagelijks een update-mail met foto's, maar op de site zal ik alleen de allerleukste foto's zetten van de kittens, in omgekeerde volgorde. Dit lijkt me ook makkelijker voor aspirant-kopers.

 

1 januari 2008

Inmiddels is er een nieuwe auto; een rode Peugeot 106 Accent; 1.1 Ik vind hem prettiger dan de vorige! Wat ruimer, zuiniger en onbeschadigd. Via een vriendin gekregen; van haar overleden vader geweest; goed onderhouden en veel minder gereden dan mijn vorige auto. Een heel goed begin van het nieuwe jaar!!!

 

17 december 2007

Afgelopen zaterdag zouden we in Essen (Duitsland) met Ingrid Rnnfeldt, onze Burmese fokkersvriendin, naar de Kerstmarkt gaan. Helaas hebben we die net niet bereikt, maar zijn op de Autobahn op een onmogelijke in-/uitvoegstrook met 70 km/uur tegen een stilstaande file gereden. De auto is totalloss. Maar we hebben goede beschermengelen, want behalve een whiplash mankeren we niets. Ingrid en haar zoon hebben ons naar huis gereden, zodat we weer snel bij de katten konden zijn. We doen het rustigjes aan met de Kerst...

 

september 2007

Ik ben naar de beginnerscursus telepathische communicatie met dieren, door Cecilia van der Drift, geweest.

Hieronder de foto's die ik van mijn dieren had meegenomen, om te oefenen...Deze foto's zijn op 20 september 2007 gemaakt. De vragen die ik erbij had, zijn inmiddels opgelost.

 

 

 

 

 

 

 

Mijnheer Pluis; heeft hij het nog wel naar zijn zin, nu hij met meerdere poezen regelmatig ruzie heeft?

 

 

 

 

Veertje; zit zij nog lekker in haar vel? Heeft ze het vertrek van Guapa goed verwerkt?

Hija, de grootste knuffelkont; blijft zij zich zo veel likken omdat de bewaking van haar moeder, haar nieuwe taak, haar te veel is? Of komt het van de brokken?

 

 

Ukkepuk eh...Lucky, onze razendsnelle duizendpoot, die altijd door het huis en over het balkon vliegt. Kwam de likplek op haar buik echt van een vlo, of mist zij Guapa vreselijk...?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isadora; de cursus is eigenlijk een cadeautje aan haar. Ik hoop haar daarna beter dan haar moeder te kunnen helpen bij de bevalling en kinderzorg...
 

Doppie; waarom heeft zij toch af en toe van die blrbuien? Wil ze graag weer snel kindjes in huis?

 

 

Amor; eens boegbeeld van de cattery; nu altijd op haar hoede voor Pluis en jaloers op drachtige vriendinnetjes. Wat zou zij willen: nog n nestje; wel of niet gesteriliseerd in de cattery blijven...?