Cattery Chaska

 

Flipje

 

Dit is de mama van Flipje: Solana de Lucia, kleindochter van Amor. Solana had zomaar ineens een hele slechte oogkleur; min of meer geel...Flip's oogkleur is een verbetering, maar super is ie nog niet... Maar er zijn veel belangrijker zaken!

Dit is de papa van Flip: Gentle van 't heuveltje.

Flippemans had meteen plezier in 't leven...!

Flipje heet voluit: Chaska's Un de orejas alas, hetgeen betekent: die, met die zeiloren. Maar dat is natuurlijk géén roepnaam! Flip is een zoon van Solana de Lucia en is geboren eind oktober 2012 (zie: U-nest). Hij had nog 2 rode broertjes en 1 zwart zusje en 1 zwart broertje, maar alleen Flip mocht hier blijven wonen. Het is fijn dat hij in z'n karakter ook op zijn mama lijkt; dan missen we die wat minder...

Flipje heeft het de hele dag prima naar zijn zin. Het liefst gaat hij buiten op het balkon in zijn rieten stoel mediteren naast het Boedha-fonteintje.

Misschien komen er aan de overkant nog paardjes voorbij..of vliegen er weer meeuwen over..? Er gebeurt van alles aan de overzijde van de weg, daar waar Flipje uitzicht op heeft. Maar liefst 4 maal per werkdag gaan de 3 basisscholen naast de flat uit of aan...en Flip is dol op kinderstemmetjes...

Flip is de bewaker van het huis. Dat heeft hij geërfd van Amor, zijn overgrootmoeder!

en af en toe een lekker hapje kattengras is ook niet verkeerd...in dit huis wordt goed voor de inwendige kat gezorgd..Tongue Out.

Als Flipje op pad is, dan gáát hij ervoor. Wij van het ondersteuningsteam moeten mee als hij de wereld gaat verkennen om iedereen te laten weten hoe leuk hij is. Flip heeft al meerdere malen op een kattenshow een prijs gewonnen en heeft ons in september 2013 samen mee op de foto gevraagd. Wij zijn zeer vereerd met deze invitatie.

Hmm, het is maar goed dat ik mijn ondersteuningsteam heb laten nummeren. Dan kan ik ze laten omroepen als ik hier klaar ben.

Flip hangt de oorkondes en diploma's boven zijn bed. Dat vindt hij leuk.

Flipje brengt ook bekers mee naar huis. Die mogen we van hem op de televisie zetten. En dan zwiept hij er soms een bijna af met zijn lange staart...

Daar staan ze dan op de TV

Ben ik een bengeltje of een engeltje ???

Als er ergens geknufd wordt en hard geproemd wordt, dan komt Flip al aangerend.

Flip speelt het liefst met zijn plastic ringetje.

Deze kan schuiven, maar ook rollen over de grond en kost niets; dat zijn de leukste speeltjes. Momenteel is het ringetje kwijt, maar de papa is al naarstig op zoek.

Ik hoor uit betrouwbare bron dat het speeltje de sluiting van een flesje lensvloeistof is. Volgende maand komt er dus gewoon weer een nieuwe beschikbaar voor Flip.

Nu even een relax momentje, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik lig heerlijk op het grote bed, in de zon natuurlijk.

 

Als je nog rustiger wilt zijn, dan ga je je alweer moe maken, geloof mij nou maar. Ik ben een ervarings-deskundige. laat mij nou maar lekker op dat bed liggen. Het ruikt naar de mensenmamma en ik wentel me ook 's nachts graag in haar gedragen t-shirt; dat vind ik gewoon lekkerrrr....

Deze oefening is goed voor de ademhaling, buikspieren en middenrif, die moet ik onthouden voor thuis.

De wondere wereld van Flip.

Flip heeft voorzichtig kennis gemaakt met het kind van Lillifee. Samen met Victoria, zijn halfzus, zijn zij oom en tante van het jonge kind. Tante Victoria ligt vaak naast het gezinnetje te slapen, terwijl Flip geduldig het kind bestudeert.

Flip let ook vooral heel erg goed op wat er gebeurt. Hij wil graag alles weten. Als men even onder de douche gaat, dan zit Flip al te wachten op het badmatje. Als je je tanden poetst, dan komt Flip boven je zitten op de wasdroger en wil weten wat je in 's hemelsnaam aan het uitspoken bent. Als je je handen wast, komt hij ernaast zitten. Als je de wc doortrekt, moet hij zien waar dat heen gaat...en zo kunnen we nog wel even door gaan...Sealed

Wat gebeurt er, daar weet ik niets van. Wordt het bad uitgespoeld dan kijkt Flip graag over de rand wat er gebeurt. Flip wilt het weten en vooral ook begrijpen. Want in zijn volgende leven wil hij een mens worden! Zou ik maar niet doen hoor Flippemans; een kat zijn bij een goeie verzorger is veel leuker! Wink

Humm.... dat kan beter !....

NIEUWSFLITS HET SPEELTJE VAN FLIP IS ER WEER NIEUWSFLITS

Flip kan weer spelen, we hebben een nieuwe sluitring van een fles lenzenvloeistof (zie boven op deze pagina) getrokken. Flip was zwaar onthand, maar inmiddels weer helemaal happy.

 
 
 
 
 
 

De andere fijne plek, vindt Flipje, is de grote mand boven op het aquarium, daar is het heerlijk warm, en heel gezellig, samen met Doppie, Lillifee, en Victoria.

Gezellig hè ...

Victoria is mijn grote vriendinnetje, als ik ergens ben, dan is zij er ook. We zijn bijna even oud en doen ook veel tikkertje en verstoppertje en diefje-met-verlos thuis.

Zelfs als ik het ondersteuningsteam meeneem op een van mijn vakanties moet ze mee.

Gelukkig reizen we altijd in aparte coupé's, anders zou ik gek worden. U weet hoe die wijven kunnen kletsen; pfff...

Ik niet; ik heb goed geluisterd thuis en mauw niet maar doe het geluid van de vuurbuikpadjes in het aquaterrarium na. Dan hebben die ook nog eens iemand om tegenaan te praten toch...?

Hier zit ik in mijn vakantie woning. Ik heb riant uitzicht aan het water. En een aanlegsteiger voor mijn boot.  Alleen mis ik de openslaande deuren en het gazonnetje.

Mijn vriendinnetje heeft een apart huisnummer namelijk 347 en een eigen voordeur. Maar omdat we voordeurdelers zijn, is dat alleen maar 'voor de show'..Laughing

De sportschool is er niks bij. Nu word ik echt lenig

Als ik thuiskom eerst even proppen. Dat is een bekend begrip bij ons thuis; het betekent apporteren met een propje. Het propje kan gemaakt worden van een vouwblaadje, maar ook van een lange bon van de Lidl, of van een bijsluiter van de medicijnen van het vrouwtje...die knisperen het mooist!


Victoria

Flips halfzus heeft haar eigen pagina waar de wondere wereld van Victoria verteld wordt.

Wij zitten te eten, en Flip wil graag mee-eten.

Hieronder:
Is het bad wel goed uitgespoeld ?
Flip controleert alles, dat heeft hij van de mama geleerd.

Victoria komt ook even kijken.

 
 

Flipje zeg nu:

Het vogeltje is alles voor me, wat moet ik nou zonder ?

Rechterkolom:
Flip wordt zijn hele leven al omringd door mooie vrouwen. Hij heeft niet te klagen met Doppie Do Do, Victoria, en Lilifee om hem heen. Het viertal ligt hier samen bij de peecee, stil hopend dat de mama nog even een uurtje of vijf gaat peecee-en. Dat hangt ervan af, of de deadline voor het Club27-Magazine al in de buurt is, want daarvoor zit de mama het vaakst en langst achter de pc...Innocent

Links:
Flipje met het piepvogeltje, het piepvogeltje is lange tijd echt het enige vogeltje geweest wat Flipjes hart gestolen had. Het vogeltje was uiteindelijk helemaal gesloopt, en we hebben dus best wel even met de handen in het haar gezeten.

Hij wilde geen enkel vogeltje meer behalve die ene..we speurden de shows af, maar hij keurde alles af of sloopte het binnen de kortste keren..Dus als u nog een geschikt stevig speel-apporteervogeltje voor Flip weet, houden wij ons aanbevolen voor de Gouden Tip!Wink

Voor de nauwkeurige kijkers:
er wordt een arm, nou ja, een poot om hem heen geslagen.

Een ontluikende liefde ??

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bezoekers waren U voor.

Flipje dankt U voor alle aandacht.