Ch. Amor Vitalicio

(klik hier voor Amor's jeugd en chaska's tijd)

Amor is gecastreerd; zij woont nu samen met haar dochter Hija in Utrecht; met VUT; deze pagina is in omgekeerde chronologische volgorde gemaakt, dus recentste gegevens staan bovenaan

 

 

 korte update van 5 oktober:
zo schattig: als ze nu de sleutel in het slot horen en het alarm van de winkel, rennen ze naar de trap omdat er misschien wel bezoek komt!
Ook mogen ze geregeld naar buiten, maar heel bijzonder vinden ze het niet. Hieg gebruikt die extra meter om een nog hardere aanloop te nemen voor haar sprintje naar de woonkamer.
Voor wat betreft het aporteren: we zijn op de helft -> Als juul 't speel-muisje weggooit rent Hieg er heel hard achteraan maar vervolgens gebeurt er niets.... hahahaha


Hier een foto van Amor in haar nieuwe huis in Utrecht, op het pas afgezette dakterras (14 sept. 2009):  

 

Amor op 3 september 2009 (ik kwam weer eens even op bezoek...) in haar nieuwe huis, onderaan de 2e trap:

 
 

Op 7 augustus ging ik weer op bezoek bij Amor en Hija; ze waren inmiddels al aardig gewend...In de huiskamer ligt een fijn dik kleed, waar overdag de zon op schijnt; natuurlijk is dit een favoriete plek:

Lonneke met de poezen op het kleed...

 Lonneke in gesprek met Hija

Lonneke geeft Amorrie nog een knuf; we gaan heerlijk eten (Juriën kookt) en Juriën met de katten op bed...

ze zijn nog blij met de ligzak en mand die ze van thuis meegenomen hebben, maar Hija kan er toch ook al echt van genieten in haar nieuwe huis...!
   


Op 30 juli ging ik op bezoek om te kijken of alles goed ging met Amorrie-Snorrie-Macaroni-Flapperoni en Hiegje-Vliegje:

gaat het goed jongens? Jaaa...Ok, dan tekenen we vandaag het eigendomsoverdrachtsbewijs!Op 25 juli brengen we Amor en Hija naar Utrecht, naar hun nieuwe huis met Lonneke en Juriën...   


Amor: kijk! Hier moet je er weer uit; gaan we nou weer...?! Hija: ik kom er nooit uit...!

  

   
maar Amor gaat toch op verkenning en ontdekt het konijn en het voor hem ingezaaide gras (zij zullen dit later binnen één week opeten!) Amor moet er even over denken, met dat konijn...want hier thuis worden alle kittens geboren in zo'n kooi; hoe zit dat nou? Is dit een reuzenkitten? Nee, hij maakt sprongetjes; oeps! Maar...hij mag er bijna nooit uit; wat zielig..En zo sluit Amor vrede met het konijn...;-)

 Hija's voorlopige Veilige Plek wordt boven, in de slaapkamer, onder het bed. Amor zoekt ff uit hoe ze ons in geval van nood kan mailen...
We merken dat Lonneke het prima begeleidt en laten het viertal in vol vertrouwen achter; de dagen erna krijgen we steeds per mail updates en het gaat de goede kant op! fijn !!!

Herplaatsing Amor en Hija; dit was de speciaal daarvoor gemaakte collage:


Zo stonden ze op kittentekoop.nl bij de herplaatsing en het heeft me heel wat moeite gekost om dit te doen. Maar ik ontkom er niet aan...het is of herplaatsen of stoppen met fokken; het wordt hier eenvoudig te vol.
Met Amor ben ik destijds mijn cattery begonnen en wat is ze waardevol geweest voor mij als beginnend fokker...! Ze was op de allereerste plaats zelf een perfecte moeder, maar ze gaf ook alle andere poezen, zelfs van het andere ras, een praktijkopleiding', liep ook voor hen 'bewakingsrondjes' en bovendien was ze ook nooit te beroerd om in geval van problemen bij te springen bij een ander nest; soms ging ze dan zelf ook melk aanmaken!!! Ik ben 2 keer verhuisd terwijl Amor bij me woonde en telkens wist ze me in een nieuwe woning feilloos de voor kleine kittens gevaarlijke plekjes aan te wijzen. Ze heeft lang gewacht alvorens een waardige dochter voor me te baren, maar in haar één na laatste nest zaten er maar liefst 6! Ik heb Amor zelf laten kiezen wie ze wilde houden en dat was duidelijk Hija. Het is dan ook dikke mik tussen die twee en omdat Hija erg te lijden heeft gehad van haar nest, wil ik hen samen herplaatsen. Ik heb immers 3 dochters van de lijn om hun werk voort te zetten: Amors laatste nest: Lucia en Léona en Hija's  dochtertje. Omdat Amor al 7 jaar is, is ook voor haar herplaatsing niet makkelijk en daarom lijkt het me ook fijn als ze Hija mee kan nemen. Het zijn allebei grote knuffelkonten, die graag af en toe in bed onder het dekbed tegen mijn buik aan komen soezen. Amor was toen ze klein was heel praterig. Soms een beetje te veel naar mijn zin en dan ging ik samen met haar het sprookje van de wolf en de 7 geitjes vertellen. We deden dan om de beurt een stukje en als ik maar met mijn intonatie goed aansloot bij die van haar, voelde ze zich helemaal begrepen en was ze zielsgelukkig. Nu praat Amor niet meer zo veel; alleen nog als ze vindt dat het weer eens tijd is voor een grote knuffelbeurt. Hija is altijd een behoorlijke aandachtvrager geweest in de groep; snel jaloers ook. Qua karakter is ze eigenlijk niet geschikt om in een cattery-groep te leven. Daarom gun ik haar ook een vroeg pensioen.
Ze zijn allebei ook graag buiten, dus een afgezet balkon of afgezette tuin is wel gewenst. Honden zijn ze niet gewend en kinderen komen hier ook niet veel.
Amor was tijdens de geboorte van haar laatste nest al gesterilisserd en Hija is hier vóór haar vertrek ook eerst nog gesteriiseerd door mijn eigen dierenarts.
   


Dit is een recente foto van Amor (hier is goed te zien dat ze al enkele witte snorharen heeft; ik moet dan altijd denken aan dat liedje: "ik heb eerbied voor uw grijze haren..") met een van haar kleinkinderen (kind van Hija). Amor laat hier 2 kinderen achter: Lucia en Léona en het dochtertje van Hija blijft ook, om haar werk voort te zetten...


Hija (links) en Amor (rechts) wachtend op hun nieuwe huis...ze vertrouwen erop dat ik iets heel fijns voor hen uitzoek...
 
En dat is goed gelukt denk ik! Ze komen te wonen bij een jong stel in Utrecht, middenin de stad en ze hebben een balcon tot hun beschikking. Behalve een konijn zijn er nog geen andere huisdieren, dus er zal àlle aandacht zijn voor dit bijzondere span! Ze gaan 25 juli 's avonds verhuizen.